FC Tempo Praha

Muži A: Konec v Poháru PFS

20.4.2017 13:46   Petr Vanko  

Tempáci se nemají za co stydět, s přeborovými Třeboradicemi sehráli více než vyrovnanou partii.

Ve čtvrtfinále poháru jsme pod umělým osvětlením přivítali Třeboradice. Hostující superfavorit je na cestě k postupu do divize a nadupaný velmi dobrými hráči.

Zdálo se, že vše může být jen formalita a hosté si v klidu dokráčejí k postupu. Opak byl však pravdou. Náš tým již od prvních minut hrál velmi aktivně. Nikam jsme nezalezli a kombinační hru hosté pokrývali mnohokrát až na poslední chvíli. První šance na otevření skóre jsme měli z přímých kopů z dobré pozice, ale bohužel první pokus skončil ve zdi a druhý nad brankou. Měli jsme více ze hry a okolo pokutového území Třeboradic bylo velmi rušno. Střelu Kolaříka zlikvidoval výborným zákrokem Horejš a další pokusy byly zblokovány, několikrát na poslední chvíli. Třeboradice se připomněly až v závěru poločasu, kdy hrozily z rohových kopů, ale naše obrana vše uskákala. Kdekdo byl dosavadním průběhem asi zaskočený, ale první dvě minuty druhého poločasu dostaly hosty na koně.

Vstup jak z hororu znamenal skóre 0:2. Nejprve Junek vyhrál hlavičku po odkopu hostující obrany, nezajistili jsme se a Janda se z úniku nemýlil - 0:1. Hned vzápětí prošla nepovedená střela naší obranou, daleko za ní stál Junek, k překvapení všech se ofsajd nemával a bylo to 0:2. Naše protesty pak nic neovlivnily a jen jsme inkasovali dvě žluté karty. I když jsme cítili křivdu, tak to kluci nevzdali a po centru Bláhy umístil míč do sítě Schwank - 1:2. Opět jsme dokázali Třeboradice zmáčknout a zlobit se můžeme jen na sebe, co jsme nedali za šance. Střela Schwanka skončila vysoko nad, osamocený Patrik Geissler hlavičkoval jen do náruče brankáře a poskakující míč po rohovém kopu mířící do sítě vytáhl zázračným zákrokem již ležící Horejš nad břevno. Hostující Janda ještě zahrozil z přímého kopu, ale Kuchař jeho záměr přečetl, a tak jsme se potopili vlastní chybou. Deset minut před koncem jsme místo rozehrání přímého kopu začali prostrkávat míč mezi nohy, což se nepovedlo a brejk dvou hráčů na Kuchaře zakončil Kadlec do prázdné branky - 1:3. To nás položilo a soupeř mohl v závěru přidat ještě dvě branky - Junek trefil tyč a druhý pokus skončil mimo.

Vzhledem k průběhu zápasu by to byly kruté hřebíčky do rakve, ale jen to dokumentuje rozdíl mezi týmy. Hostující zkušenost zužitkuje prakticky všechno a z ne úplně vypracovaných akcí a my v rozhodující chvíli v koncovce neproměníme. Soupeři gratulujeme, protože má nespornou kvalitu, na stranu druhou porážka bolí, protože horším týmem jsme určitě nebyli.

Trenér Petr Vanko: "Jak musím vyzdvihnout kvalitu soupeře, tak jedním dechem musím dodat, že jsme podali velice dobrý výkon a kluci se nemají za co stydět. V zápase jsme hráli naprosto rovnocennou roli a do té doby, než jsme se potopili chybou na 1:3, jsme měli možná i více šancí a příležitostí než soupeř. Branku na 0:2 nemohu posoudit, jestli to ofsajd byl nebo ne, ale v první řadě se musíme zlobit sami na sebe, protože i tak jsme mohli zápas otočit, ale šance jsme nedali. Hosté byli produktivní a šance zahodili, až když bylo rozhodnuto. Gratuluji Třeboradicím k postupu a my se musíme připravit na sobotní zápas s Podolím."

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Třeboradice 1:3 (0:0)