FC Tempo Praha

U9: Používat i slabší nohu

23.4.2017 22:15   Antonín Plachý  

Hráči Bohemky byli agresivnější i rychlejší.

Na Bohemce jsme v ranním dešti zahájili na jednom hřišti vítězstvím a pěti góly, každopádně lépe než na druhém. Zkoušeli jsme kluky navést k výměnám v útoku při rozehře, ale ne vždy se to dařilo. Někdy to vycházelo skvěle, ale jen v tom momentě, kdy se kluci opravdu rozeběhli. Na druhém hřišti se viditelněji projevovalo to, že Bohemka hrála rychle agresivně a do těla, což v kombinaci s technickou vybaveností přinášelo více gólů do naší sítě. Stávalo se, jako kdyby kluci sami míč soupeři nabízeli, což zejména před naší brankou znamenalo gól tak trochu zadarmo. My jsme naopak potřebovali přidat na té agresivitě v soubojích, v čemž některým bránilo i to, že neměli správné kopačky. Tam snad nejvíce Domča postupně v tvrdosti soupeři konkuroval, ale ani takoví hráči jako Hugo, David, nebo Kuba Pohl ho nedokázali moc následovat.

Druhá věc byla spíše technického charakteru a to, že místo střel slabší nohou, někdy i do skoro odkryté branky, chtěli kluci střílet svou silnější nohou a byla z toho často taková "polobodla", nebo odkryli míč pro soupeře. Minule to vypadalo, že už se kluci té slabší noze nevyhýbají, ale dnes to znamenalo mínus mnoho střel a gólů. V té střelecké aktivitě to bylo i několikrát v tom, že jsme se pokoušeli vystřelit prvním dotykem, místo přiťuknutí a uklizení míče, někdy i do prázdné branky. Škoda, že tohle kluci ještě nepochopili úplně, protože pak by se těch gólů sypalo více. Určitě potřebujeme přidat i v razanci přihrávek a stále ještě více v roztažení hry, když míč získáme.

Na konec utkání se kopaly penalty a několik kluků se na penaltu nerozeběhlo, chtěli to kopat ze 2-3 kroků, a proto taky neuspěli ani v razanci ani přesnosti. Celkově jsme prohráli zhruba 46:25, přičemž se v zápise o utkání neobjevilo gólově druhé hřiště, nad čímž jsme u zápisu mávli rukou.

Zápasy:

Bohemians Praha 1905 - FC Tempo Praha