FC Tempo Praha

U13+U12: Škoda začátku zápasu

23.4.2017 23:37   Jakub Maláček   Antonín Plachý  

Tempu se nepovedl úvod zápasu, ale pak s prvním týmem soutěže v pohodě drželi krok.

Utkání s prvním týmem tabulky, který ztratil v celé soutěži zatím pouze čtyři body za dvě remízy, je třeba rozdělit na dvě části.

a) prvních cca šest minut, ve kterých jsme inkasovali pět branek a prohrávali 0:5. Dvě branky byly vlastní, jedna z penalty a dvě jsme soupeři darovali rovnou špatnou rozehrávkou. Skutečně hrůzný začátek, zapříčiněným obrovským nasazením soupeře, presinkem všech o hlavu větších kluků, čehož se naši nejspíše na začátku lekli a smolných či nesmyslných chyb, které těch úvodních pár minut ozdobily. Celkově 6:3, když jsme dostali vlastně jediný gól po nějaké akci soupeře a to ten poslední po rohu hlavičkou. Všechny góly v úvodu utkání jsme vlastně soupeři darovali my. Jestli se z toho můžeme něco naučit, tak určitě to, že pokud se dravě vletí i na soupeře, který má větší kvalitu, on je pak schopen porazit sám sebe ve své hlavě. To se nám naštěstí stalo jen výsledkově, ale vůbec ne herně. Přichází to "b" od šesté minuty výše.

b) zbylou část utkání, kde jsme byli většinu času s míčem, chtěli hrát fotbal, tlačili se do zakončení, přistupovali včas k soupeřům atd atd. Čelili jsme v podstatě jen brejkovým situacím, soupeř nás nedokázal přehrát jinak než nákopem přes půl hřiště a akcí z toho plynoucích. Soupeř byl složen z hráčů ročníku 2004, drtivá většina jich byla o hlavu větších než my a přesto jsme byli fotbalovější a hráli dobrý fotbal se všemi prvky, které se učíme na tréninku. Před klukama a Luckou chci smeknout, byl jsem na ně opravdu moc pyšný, nebýt výpadku na začátku, tak jsme je přehráli nejen herně, ale i výsledkově, a ukázali, že v této soutěži záleží na tom, jak utkání pojmeme my, než na tom, proti komu hrajeme. Potlesk na konci byl opravdu zasloužený.

Pro pobavení - kopaly se na nás tři penalty (gól padl jen z jedné)... a Pavlík Vaniš dostal žlutou kartu, pan rozhodčí byl kapánek úzkostlivý:-) Nikdy jsem kartu v téhle kategorii neviděl, tak mě to celkem pobavilo, zvlášť za faul v souboji tělo na tělo, které v tréninku od kluků chceme, aby se naučili souboje ustát.

Zápasy:

SK Union Vršovice - FC Tempo Praha 6:3 (5:1)