FC Tempo Praha

U19: Škoda zkaženého závěru

25.4.2017 21:16   Michal Netušil  

Tempo sehrálo vyrovnaný zápas s favorizovaným Vyšehradem, i když to podle výsledku tak nevypadá.

V neděli jsme doma přivítali Vyšehrad, který se pere o vedoucí příčku s Admirou. Na podzim jsme dostali pořádný výprask, a tak jsme jim měli co vracet. Čekal nás těžký zápas, který dlouho vypadal hodně vyrovnaně, ale poslední desetiminutovka rozhodla o jasné výhře Vyšehradu.

FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad 2:8 FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad 2:8
Úvod zápasu nám nevyšel. Běžela teprve druhá minuta a už se měnilo skóre. Bohužel v náš neprospěch. Vyšehrad využil našeho laxního začátku a ujal se vedení 0:1. Od té doby se naše hra zlepšila. Aktivně jsme napadali a hra se vyrovnala. Začali jsme mít územní převahu a začali jsme si vytvářet šance. Ale v 19. minutě Buzek ztratil míč na útočné polovině a Vyšehrad využil rychlý brejk - 0:2. O deset minut později se nám podařilo snížit. Čech motal obranu Vyšehradu, která ho zastavila jen za cenu faulu. K trestňáku zpoza vápna se postavil Rod a přesnou střelou do vzdálenější šibenice nedal brankáři šanci - 1:2. Do konce poločasu se skóre nezměnilo, a tak se šlo do šaten.

Ve druhém poločase se obraz hry neměnil. Kluci dobře napadali rozehrávku a díky tomu se hra vyrovnala. Hrálo se hlavně ve středu hřiště. Ale v 54. minutě jsme dali příliš prostoru hostujícímu útočníkovi, který zvýšil náskok Vyšehradu na 1:3. Ale my jsme zbraně neskládali a hned jsme si vytvořili velkou brankovou příležitost. Schätz se dostal až před brankáře, ale místo střely zvolil přihrávku a akce gólem neskončila. Naštěstí jsme se ale snížení dočkali v 65. minutě. Adámek kličkoval ve vápně a poté našel volného Schwanka, který střelou k tyči snížil na 2:3. I nadále jsme se snažili vyrovnat. Kýženou branku jsme ale vstřelit nedokázali. Když jsme vstupovali do poslední desetiminutovky, tak Vyšehrad vstřelil zlomovou branku na 2:4, když jsme propadli na levé straně. Poté jsme odpadli a hosté nám nasázeli další čtyři branky. Utkání tak skončilo nelichotivým výsledkem 2:8.

Ze zápasu bychom se měli ponaučit a hrát soustředěně celý zápas. Protože jsme odehráli 80 minut velmi slušně, ale bohužel se zápas hraje 90 minut. Pochválil nás i soupeřův trenér, že jsme hráli velmi dobře až na těch zmiňovaných deset minut.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad 2:8 (1:2)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:53)