FC Tempo Praha

Muži A: Fanoušci si vyžádali desítku

21.5.2017 21:49   Petr Vanko  

Tempáci oplatili týmu 1999 Praha podzimní porážku i s úroky.

Ve 22.kole jsme přivítali poslední tým tabulky a jednoho z našich podzimních přemožitelů. Náš podzimní duel skončil výhrou našeho soupeře a náš výkon se asi nedal označit jinak než ostuda. Byli jsme odhodláni nic takového už nepřipustit. To "devadesátdevítka" vypadala, že přijela prakticky bez odhodlání. Už od začátku se na branku hostů valily útoky a i když začátek nebyl úplně přesvědčivý z naší strany, tak postupem času byla mezi oběma týmy propast osmi vstřelených branek.

Do vedení nás dostala rychlá akce hned v úvodu. Řítili jsme se na branku ve třech, Kloučka ještě vychytal Lišaník, ale Frei z dorážky otevřel skóre - 1:0. Pak se ke slovu dostali hosté a rána z dálky zazvonila o tyč. Z rozpaků nás dostala přihrávka Bartáka, který vyslal Geisslera a jeho lob skončil v síti - 2:0. Další šance se ujala těsně před pauzou. Klouček se vyhnul obránci a jeho velmi nepovedená střela zmátla brankáře natolik, že ji nedokázal chytit - 3:0.

Druhý poločas začal brankovým uragánem. Valta byl v souboji chytřejší než hostující brankář a kopala se penalta, kterou bezpečně proměnil Frei - 4:0. Prakticky za pár sekund trefil odražený míč krásným halfvolejem Perl - 5:0. A to nebylo vše. Svůj hattrick dokonal po samostatném úniku Frei, když ho hezky uvolnil Perl - 6:0. Když pak po obloučku Vltavského prostřelil Lišaníka Kadlec, tak to v 60. minutě bylo 7:0. Pak jsme polevili a hosté trochu zmírnili svůj debakl. Chačaturov se chytře uvolnil a přehodil Kuchaře - 7:1. Pak byl přihrávkou trefen do ruky Šváb a kopala se velice přísná penalta, kterou znovu Chačaturov proměnil - 7:2. Výsledek sice vypadal pro hosty lépe, ale ne moc dlouho. Klouček přihrál Bláhovi a náš náskok znovu rostl - 8:2. Když pak Klouček narážečkou přelstil obranu a byl faulován a Bláha proměnil penaltu - 9:2, začali se fanoušci dožadovat desítky. Té se dočkali v předposlední minutě. Barták se dostal za obranu a měl hned tři možnosti, komu přihrát do prázdné branky, nakonec si vybral Čecha a ten uzavřel skóre zápasu - 10:2.

Trenér Petr Vanko: "V týdnu jsme se připravovali na to, abychom soupeře ani trochu nepodcenili. Úvod byl sice lehce rozpačitý, ale pak se rozdíl mezi oběma týmy projevil naplno. Nakonec jsme vyhráli velmi výrazným rozdílem a teď nezbývá než se připravit na jeden z nejtěžších zápasů jara, kdy hrajeme na posíleném Újezdě."

Zápasy:

FC Tempo Praha - 1999 Praha 10:2 (3:0)