FC Tempo Praha

U14: Proti Kladnu bez důrazu

23.5.2017 9:24   Tomáš Zajíček  

Tempáci podlehli kladenskému týmu 0:2.

V sobotu jsme na domácím hřišti přivítali SK Kladno. Po prvním jarním vzájemném utkání nám měl soupeř co vracet, jelikož jsme na jeho půdě zvítězili 3:1.

Kladno vlétlo do utkání s velkým elánem a od prvních minut bylo jasné, že se bude jednat o velmi tvrdé klání. V prvním poločase předváděla obě mužstva velmi slušný výkon, hosté se prosazovali hlavně svým důrazem a rychlostí, nám se zase vedlo v kombinaci. Za zmínku určitě stojí výkon Rakušana, který svým pohybem a neustálou nabídkou na vlastní půli mnohokrát umožnil Tempu vymanit se z tlaku soupeře při rozehrávce. K vidění jinak byla vyrovnaná hra bez výraznějších šancí na jedné či druhé straně. Bohužel, ke konci poločasu jsme předvedli velký nedůraz při bránění standardní situace a Kladno nemilosrdně trestalo. Do kabin se tak odcházelo za stavu 0:1.

O poločasové přestávce byli kluci nabádáni, ať pokračují v aktivní hře a přidají na důrazu. Jak už je nejspíš naším zvykem, to co je nejvíc od kluků vyžadováno, jako by na truc neplnili. Úvodních patnáct minut druhé půle bylo na hřišti pouze jedno mužstvo. Asi ani není potřeba psát, že to bylo hostující Kladno. V této fázi hry jsme byli zatlačeni kolem našeho pokutového území a nedařilo se nám vůbec nic. Opět byl z naší strany prakticky nulový důraz, a tak byly k vidění i takové situace, kdy si jeden z hráčů soupeře na hranici naší "šestnáctky" pohrává se čtveřicí Tempáků, aniž by vůbec došlo k fyzickému kontaktu. Bašta v bráně byl tou dobou jediným našim hráčem, který snesl přísnější hodnocení, a také díky němu jsme prohrávali stále jen o jeden gól.

Mezi 45. a 50. minutou došlo k několikerému střídání na straně Tempa, ta naši hru výrazně zvedla a utkání se začalo opět vyrovnávat. Paradoxem je, že druhý gól jsme inkasovali až poté, co opadl soupeřův tlak. S přibývajícím časem byl patrný úbytek sil na obou stranách a začaly se objevovat brejkové situace. Několikrát jsme si připravili na soupeřově polovině slibně vyhlížející situaci 3/3 či 4/4, vinou zbrklosti a nepřesných přihrávek však tyto akce vedly pouze k jediné brankové příležitosti, která ale zůstala nevyužita. Utkání již další zajímavé okamžiky nepřineslo, a tak po závěrečném hvizdu paní rozhodčí svítil na světelné tabuli výsledek 0:2.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Kladno 0:2 (0:1)