FC Tempo Praha

U7: Hodnocení sezony

23.6.2017 14:45   redakce  

Na Tempu funguje vážně příjemná nálada a v našich hráčích skutečně začíná kořenit jakýsi klubismus, který je velmi pozitivní, pochvaluje si trenér Martin Hamada.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Nejprve poznat kluky, začít s pravidelným tréninkovým režimem a základními návyky sportovce. Hráče rozvíjet po individuálních stránkách cestou všeobecné koordinace i základních fotbalových dovedností. Nechat hráče řešit věci samostatně, ať už se jedná o přípravu na zápas či trénink, tak i přístup v samotné hře. Nejtěžší a zároveň nejdůležitější bylo a je stále držet nastavenou laťku individuálně u každého hráče na jiné hladině všeobecně a se stejnou citlivostí ji navyšovat...

AC Sparta Praha - FC Tempo Praha 7:1 AC Sparta Praha - FC Tempo Praha 7:1
 Jak se je podařilo naplnit?
...což se díky dalším trenérům daří velmi dobře. Velký dík patří Radkovi, Majkovi, Pavlovi i Vaškovi a samozřejmě Lucii za veškerou pomoc. Další cíl byl doplnit hráčský kádr co do počtu i do kvality, což se díky shodě několika okolností podařilo. Zde bych chtěl poděkovat našemu partnerskému klubu AC Sparta Praha za spolupráci při náborech, stejně tak i vedení klubu za organizaci našich vlastních náborů a podpoře sportu v Tempu vůbec.

Jaké jsou cíle do sezóny následující?
1) pokračovat v nastavené koncepci - tedy v rozšiřování všeobecně koordinačního základu, samostatném nebo řízeném objevování při hře,
2) mít "otrkané" samostatné kluky, kteří se nezaleknou před lezením pro zakopnutý míč přes plot nebo na strom a ani před bolestivým soubojem při hře,
3) užívat si každý trénink i utkání či turnaj a hrou se především bavit,
4) ke konci příštího roku si dát první trénink v cizím jazyce,
5) zvládnout soustředění...a přidat už krátké podzimní / zimní...

V čem měl Váš tým v soutěži navrch nad soupeři?
Těžko říct, někdy jsme ani nad soupeři navrch neměli, avšak když jsem byl svědkem tempáckého kotle na turnaji Třebíč open, kdy panovala jak v kempu, tak na hřišti naprosto perfektní atmosféra, tak jsem si uvědomil, že na Tempu funguje vážně příjemná nálada a v našich hráčích skutečně začíná kořenit jakýsi klubismus, který je velmi pozitivní.

Turnaj Neberte nám naši hru v Hostivaři Turnaj Neberte nám naši hru v Hostivaři
 Který soupeř Vás zaujal a čím?
Dukla Praha, podle mého soudu - založeném na přátelském utkání se všemi pražskými TOP týmy - byla první skupinka Dukly letos naprosto nejlepší. Hráči měli velmi silné pohybové dovednosti, které se projeví ve výkonnosti až časem, jako je například startovní rychlost, změna směru, obratnost. Možná se mýlím, ale otázka je zkrátka na soupeře - těch já si moc nevšímám, protože v první řadě hodnotím sám sebe, práci našeho realizačního týmu a práci kluků na hřišti - pozoruji jejich silné i slabé stránky. Soupeři se přizpůsobovat nechceme, chceme budovat vlastní individuální osobitý i herní projev.

Jaké je Vaše oblíbené herní rozestavení a proč?
1 - 2 - 2, naprostá klasika pro mladší přípravku, ale občas jsme i experimentovali s 1 - 1 - 3. Myslím, že je třeba pěstovat i obranné herní činnosti - a to i v tomto věku. Stejně tak k obránci patří rozehrávka a orientace na hřišti, proto jsem někdy i rád, když někdo z kluků zůstane za útočícími hráči a je sám vystaven nebezpečí protiútoku tři na jednoho. Každá situace je zkušenost.

Co se týká mého působení u mladších žáků, ač jsme tak nikdy nehráli, osobně si myslím, že není od věci hrát 3 - 3 - 1, jelikož je poté jednodušší přechod hry na systém 4 - 4 - 2 či 4 - 1 - 4 -1, ale to je na dlouhou odbornou debatu s Péťou Havlíčkem, ve které nemám šanci uspět:-).

Veselá historka ze sezóny?
Mám skoro pocit, že každý trénink nebo cesta na utkání nějakou takovou přinese. Záleží na náhledu každého člověka. Já se trénováním bavím, a proto se nehodlám stresovat ani zklamávat.

Nejlepší moment sezóny?
Kempování v Třebíči, společná návštěva bazénu. Taky když jsem měl na béčku jednou trénink za "nula". Neplatil jsem za žádný prohraný fotbálek, přestřelenou bránu z metru - ano, to se opravdu jednou stalo:-)!

Tempáci 2010 na turnaji v Jablonci Tempáci 2010 na turnaji v Jablonci
Nejhorší moment sezóny?
Jsem rád, že jsem žádný takový moment nezažil. Avšak nutno podotknout, že ne vždy se s trenérskými povinnostmi pojí jen příjemné záležitosti. Avšak nepříjemná a nepopulární rozhodnutí mohou být často ve prospěch věci, ač si to ne vždy všichni v dané chvíli uvědomují.

Kterou otázku nepokládáme, ale Vás by na ni zajímala odpověď od ostatních trenérů?
Budeme moct trénovat na horní trávě??? ...a nezaložíme si od roku 2018 "Céčko"???  ...a co dělá Láďa Funk po večerech, když jsou trenérské schůzky???:-).

Pokud chcete ještě něco sdělit, máte zde prostor.
Chtěl bych zde poděkovat všem, co se na chodu Tempa podílí, jmenovat budu jen náš realizační tým, protože ti jsou konfrontaci mého vedení vystaveni nejčastěji a patří jim díky za trpělivost se mnou i péči, se kterou se o naše kluky starají - ještě jednou tedy - díky Radku, Vašku, Pavle, Majku, Luci. Stejně tak díky vedení i klukům od "čtyřek" za další výzvu i příležitost u mladších žáků a Jardovi Teplanovi za tmelení téhle skvělé party.

Osoby:

Martin Hamada