FC Tempo Praha

U11: Hodnocení sezony

7.7.2017 20:35   redakce  

Stále dáváme málo gólů, budeme na zlepšení pracovat i v další sezoně, plánuje trenér Dominik Kadlec.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Tak určitě jsme chtěli být v tabulce co nejvýš. Ne teď vážně, cílem bylo, aby kluci zase o kus dál posunuli svoje herní dovednosti od rozhodování se ve hře přes vedení míče po přihrávku či střelbu. Věděli jsme, že dáváme poměrně málo gólů, a tak jsme se hodně věnovali právě střelbě - z voleje, po slalomu, po přihrávce ze strany, hlavou, slabší nohou. Také jsme se už chtěli připravit na přechod na větší hřiště, a tak jsme zařazovali cvičení na průnikovou přihrávku a dlouhé přihrávky vzduchem, které už jsou v mladších žácích častější. Hráli jsme druhou sezónu v nejvyšší pražské soutěži přípravek, která pro nás byla velmi těžká, ono porážet Spartu, Slavii, Bohemku není jednoduché, a tak jsme také zařazovali utkání s menšími týmy, abychom se učili hrát i fotbal, kdy se brání více soupeř než my.

FC Tempo Praha - AC Sparta Praha FC Tempo Praha - AC Sparta Praha
Jak se je podařilo naplnit?
Řekl bych, že všichni kluci udělali během roku velký pokrok. Někdo větší, někdo menší, to záleží i na tom, jak kdo pilně trénoval. Gólů jsme o moc víc dávat nezačali, na tom budeme v nové sezóně opět muset hodně pracovat. Třeba na turnaji Třebíč open se jasně ukázalo, že kluci dokáží zahrát dobrý zápas s kýmkoliv a i dobrého soupeře zatlačit, jenže potom přijde neproměnění šancí či vlastně ani nevystřelení z tlaku a naopak gól dostaneme. V tu chvíli už se klukům zápasy těžko otáčely. Kdybychom dokázali dát gól jako první, tak máme těch výher na kontě daleko více. Když se vyjádřím k výsledkům zápasů, tak mi to přišlo, že jsme uvízli v takovém vakuu, kdy se nám nedařilo porazit velké soupeře, ale zase jsme v klidu poráželi soupeře menší. 

Jaké jsou cíle do sezóny následující?
Přecházíme do ligy mladších žáků, kde věříme, že zúročíme zkušenosti z utkání Elity a v konfrontaci s týmy, které patří mezi ligové, avšak nejsou jako Sparta či Slavie, dokážeme být v utkání dominantnějším týmem a zvládneme to potvrdit i výsledkově. Chtěli bychom, aby mezi kluky vyplaval na hřišti i mimo něj další lídr, který by v budoucnu zaujal třeba náš partnerský tým Spartu a navázal tak na Fílu Prince, který se právě v letošní sezóně do Sparty posunul. O rozvoji kluků jako jednotlivců už mluvit ani nemusím.

V čem měl váš tým v soutěži navrch nad soupeři?
Jak jsem řekl, soupeři byli velmi těžcí, ale kluci se s nimi prali statečně. Nikdo nepodlehl tomu, že se nám nedařilo výsledkově a snad u všech vidím, že mají o fotbal i nadále opravdový zájem. V zimě jsme udělali velký pokrok v gymnastice, a tak snad kdybychom se srovnali v počtu kluků, kteří umí skočit salto bez trampolíny, tak bychom měli mít navrch:-).

FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov 11:16 FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov 11:16
Který soupeř vás zaujal a čím?
Nevím ani jestli tak zaujal, ale zdá se mi, že velký pokrok udělala Dukla Praha. Zajímavostí bylo, když Sparta přijela s rozestavením 1-3-1.

Jaké je Vaše oblíbené herní rozestavení a proč?
V sezóně jsme vyzkoušeli 2-1-2 a 2-2-1. Nakonec jsme volili to první, neboť nám umožňovalo lépe napadat rozehrávku soupeře.

Veselá historka ze sezóny?
Těch bylo, konkrétní mě teď nenapadá.

Nejlepší moment sezóny?
Při rozlučce si kluci postavili trénink pro trenéry a rodiče a vžili se do rolí trenérů. To bylo velmi zajímavé. Hodně zajímavý byl také turnaj v Řepích, kde kluci hráli po boku 2004, kdo kluky nezná, tak by si snad ani nevšiml, že hrají proti o rok až dva roky starším klukům.

Nejhorší moment sezóny?
Špatné jsme hodili za hlavu a díváme se dopředu.

Kterou otázku nepokládáme, ale Vás by na ni zajímala odpověď od ostatních trenérů?
Nenapadá mne žádná taková, kterou bych si přál plošně položit.

Chcete-li zmínit něco, na co jste nebyli tázáni, máte zde prostor:
Myslím, že se na Tempu vytvořil velmi dobrý trenérský kolektiv, kterému šéfuje vynikající šéf Jarda Teplan. Za to všem aktivním účastníkům díky.

Osoby:

Dominik Kadlec