FC Tempo Praha

U9: Hodnocení sezony

3.7.2017 22:26   redakce  

Určitě jsme neměli tak týmové pojetí jako někteří soupeři, ale to nás tak zásadně nemrzí, pokud to kluci zúročí v individuálních výkonech, přeje si trenér Antonín Plachý.

Jaké byly cíle do právě skončené sezóny?
Každopádně dopřávat klukům radost z fotbalu a udělat jim trénink tak dobře, aby se na každý těšili, a abychom viděli pokroky v utkáních.

Tempo Cup 2017 pro ročník 2008 a mladší Tempo Cup 2017 pro ročník 2008 a mladší
Jak se je podařilo naplnit?
Ten jmenovaný cíl věříme, že bezezbytku, ale bylo tam ještě x dalších cílečků. Třeba naučit útočníky, aby se při rozehrávce brankaře nabídli a udělali výměnu míst. To se nám zatím nepodařilo.

Jaké jsou cíle do sezóny následující?
Jmenované platí a obecný cíl je zapracovat na koncentraci kluků na svůj vlastní výkon a z hlediska technických dovedností se více zaměřit na hru slabší nohou.

V čem měl Váš tým v soutěži navrch nad soupeři?
Pokud někdy měl navrch… Spíš bych to otočil, určitě jsme neměli tak týmové pojetí jako někteří soupeři, ale to nás tak zásadně nemrzí, pokud to kluci zúročí v individuálních výkonech.

Který soupeř Vás zaujal a čím?
Musím říci, že herní kvalitou Cidlina Nový Bydžov.

Jaké je Vaše oblíbené herní rozestavení a proč?
Tak tady asi není moc na co odpovídat. Jsme zvědaví, komu se bude dařit nejvíce na středu hřiště, což přinese nová sezóna. No a u některých kluků pak souvisí s otázkou asi to, že je chceme naučit lépe vnímat, na jaké pozici zrovna hrají a co by tam asi mohli dělat.

Tempo Cup 2017 pro ročník 2008 a mladší Tempo Cup 2017 pro ročník 2008 a mladší
Veselá historka ze sezóny?
Spíš než veselé, bych to nazval příjemné zážitky a to jak ze soustředění, z Třebíčovky, tak třeba i ze závěrečného turnaje s rodiči. Věřím, že jsme ve většině s rodiči na společné straně ve vedení dětí, i když se sem tam nějaká ta šuškanda objeví.

Nejlepší moment sezóny?
No vlastně jsme je jmenovali v minulé odpovědi.

Nejhorší moment sezóny?
Netuším. Nicméně máme stále ještě trochu trápení s včasnými příchody na utkání, která jsou o víkendu. Jako kdyby byly časy srazů pro leckoho pouze orientační.

Kterou otázku nepokládáme, ale Vás by na ni zajímala odpověď od ostatních trenérů?
Nejvíc by mě zajímalo, kam se nám neustále ztrácejí míče.

Pokud chcete ještě něco sdělit, máte zde prostor.
Tempo má teď nádherný areál a doufáme, že i spolupráce se školami a školkami se bude neustále zlepšovat. Tím, že máme hodně dětí, potřebujeme úzce spolupracovat s rodiči na pomoci při trénincích a zápasech a vlastně si je tak trochu zaškolovat. Když jdeme společnou cestou a je i takto vzešlých trenérů dostatek, i oni pak mohou lépe prospívat svým dětem. Jde o to stále držet na paměti, že trenéři, rodiče a děti táhnou za jeden provaz, který znamená dětskou zábavu a pokrok.

Osoby:

Antonín Plachý