FC Tempo Praha

Muži A: Porážka po několika měsících

31.7.2017 9:04   Petr Vanko  

Přišla v přípravném utkání v Újezdu nad Lesy.

Druhý přípravný zápas jsme hráli na hřišti Újezdu nad Lesy. Přivítala nás výborně připravená tráva a velké horko.

To se také celkově podepsalo na kvalitě zápasu. Oba týmy působily trochu líně a vzhledem k tomu, že domácí hráli již čtvrtý přípravný zápas a my teprve druhý, tak to na rozehranosti obou týmů bylo zejména v prvním poločase znát. Domácí působili jistěji a bylo vidět, že v sobě mají větší zápasový rytmus. My jsme zkoušeli pár věcí v rozestavení a v základní sestavě a kvalitou jsme zápasu moc nepřispěli. Hrálo se prakticky bez vyložených šancí, což nakonec rozsekl domácí tým. Po rohovém kopu jsme nejprve nedokázali odvrátit centr, aby pak hráč Újezdu mezi našimi třemi hráči zády k brance skóroval obloučkem - 1:0. Na konci poločasu ještě domácí mohli skóre navýšit, ale ze dvou náznaků šancí se nic neurodilo a když branka Čecha nebyla uznána pro ofsajd, tak ani my se nemůžeme pochlubit nějakou zajímavou aktivitou před brankou Újezdu.

Po pauze jsme trochu přidali. Působili jsme maličko lehčím dojmem a soupeř se několikrát dostal do úzkých. Všechny situace domácí obrana vyřešila, i když někdy na poslední chvíli. Nejblíže vyrovnání jsme asi byli po šancích Prucka a zakončení Schwanka, ale chybělo vždy pár centimetrů a trochu štěstí. Újezd mohl dvakrát náskok pojistit, ale střelu z dvaceti metrů vyrazil Pacovský na rohový kop a pak za naším překonaným brankářem zachránil Prucek. V závěru jsme ani ze standardních situací nedokázali srovnat, a tak si po několika měsících připisujeme porážku, ze které se snad dokážeme poučit.

Trenér Petr Vanko: "Bylo znát, že Újezd má za sebou více zápasů. Nám stále ještě trochu chybí lehkost a přesnost. Sice jsme se dokázali zlepšit oproti Královicím, ale pořád jsme málo nebezpeční v útočné fázi a skřípe nám to v souhře. Dneska hrálo roli i náročné počasí, ale i tak nejsem spokojený s tím, kolik jsme si vytvořili šancí ke vstřelení gólu. Příští týden nás čekají poslední dva přípravné zápasy a věřím, že se dokážeme posunout, abychom na Zbraslavi byli připravení."

Zápasy:

FK Újezd nad Lesy - FC Tempo Praha 1:0 (1:0)