FC Tempo Praha

Muži A: Tříminutový výpadek

3.8.2017 8:28   Petr Vanko  

Tempo sehrálo zápas proti poslednímu přeborovému vítězi a prohrálo 2:4.

Předposlední příprava se hrála na travnatém hřišti v Chotči proti týmu Motorletu B.

Hřiště bylo trochu kratší a navzdory teplému počasí se hrálo ve slušném tempu od první do poslední minuty. Prakticky po celý zápas se odehrávaly zajímavé momenty a ve většině z nich jsme hráli hlavní roli my. Prvních třicet minut se nám dařilo podle našich představ. Soupeře jsme prakticky nepustili přes polovinu hřiště a dařilo se nám jak v kombinaci, tak v agresivitě při napadání. Bohužel jsme však i přes vytvořené šance branku nedali. Každý přímý nebo rohový kop prakticky znamenal nějakou šanci, či možnost a když jsme nedali gól ani ze hry, tak přišel trest. Nutno říct, že pořádný. Od 30. do 32. minuty jsme dostali tři branky. Pacovský přitom ještě jednou tutovku chytil. Nejprve naše špatné taktické postavení uprostřed hřiště, pak nádherná rána pod břevno a následně obrovská hrubka v rozehrávce. Dokázali jsme ještě zvednout hlavu a do poločasu si vytvořit další tutovku, ale skončila stejně jako předchozí šance.

Druhý poločas jsme byli znovu lepším celkem, ale Motorlet nám opět ukázal, jak vypadá produktivita. Nejprve naše tutovka opět gólem neskončila a míč se přenesl na druhou stranu. Rozehraný rohový kop, kde jsme zaspali v situaci 3 na 3 a střela ze střední vzdálenosti přesně k tyči - 0:4. Kluci však nechtěli polevit a neustále jsme šli za zaslouženou odměnou v podobě vstřelené branky. Po rohovém kopu Vltavského, hlavičce Klajbla a doklepnutí Hurky to konečně přišlo - 1:4. Pak Klajbl z metru trefil břevno, Čech pronikl přes obranu a těsně přestřelil, Vltavského zblízka vychytal brankář, až to tam konečně zase padlo. Po centru Geisslera se hlavou prosadil Kadlec - 2:4. Dlužno ke cti našeho střelce dodat, že sám po utkání přiznal, že se mu "vůbec nedařilo a hrál špatně". Výčet našich šancí ani teď nebyl konečný a přiznám se, že už si všechny nepamatuji, protože se mi nevešly už na papírek, který na zápas používám. Bohužel výsledek stále stejný. Brankář, vedle, nad, atd...

Konečná prohra 2:4 je pro nás možná trochu krutá, nicméně pokud to vezmeme za správný konec, tak nesmírně poučná. I přes vysoké číslo našich šancí však proti nám nestáli žádní nazdárkové, což se v realizaci brankových příležitostí ukázalo.

Trenér Petr Vanko: "Zatím v přípravě náš nejlepší zápas a jsem rád, že jsou v souhře vidět posuny. Výpadek mezi 30. a 32. minutou si dost dobře nedokážu vysvětlit. Věřím, že takovou laxnost a bohorovnost v mistrovské sezóně nebudeme předvádět, protože to bude ve vyšší soutěži znamenat stejný trest jako v tomto zápase. Přesto však celý tým chválím za přístup, bojovnost, nasazení a kromě koncovky i za kvalitu, protože jsme dokázali předvést několik světlých momentů. Nyní nás čeká generálka, kde ještě vyladíme poslední mouchy a jde se na to."

Zápasy:

FK Motorlet Praha - FC Tempo Praha 4:2 (3:0)