FC Tempo Praha

Muži A: V generálce naprázdno

6.8.2017 23:20   Petr Vanko  

Tempo v posledním ze čtyř přípravných zápasů prohrálo na hřišti Podolí.

V generálce jsme hráli na velmi dobře připravené trávě na Kavčích Horách proti týmu Podolí. Domácí prošli poměrně velkou obměnou kádru a určitě během zápasu ukázali, že nijak neoslabili. Hrál se velmi důrazný zápas, který nepostrádal zajímavé momenty. Padla sice jen jedna branka v závěru, ale zajímavých momentů bylo mnohem více a stejně tak i počet vstřelených gólů mohl být větší než jeden. Hned na začátku jsme zaspali a samostatný únik musel likvidovat Kuchař. Odražený míč jsme podcenili a Podolí kopalo penaltu. Kristen však branku netrefil. Chvilku nám trvalo než jsme se oklepali a odpovědět mohl Vltavský, ale v zakončení bohužel podklouzl. Ještě do poločasu mohly oba týmy vstřelit minimálně jednu branku, ale skóre se nakonec neměnilo.

Ve druhém poločase pokračoval zajímavý duel a stále nebyla nouze o zajímavé momenty před oběma brankami. Uvolnily se trochu i taktické otěže, a tak se chvilkami hrálo dost neurovnaně, což mohl kvitovat jen divák, který viděl šance a zakončení. Bezgólový stav nakonec dokázali rozseknout domácí. Hruška se krásně uvolnil a technicky trefil přesně šibenici - 1:0. My jsme sice měli velkou šanci ke srovnání, ale Hurka trefil tyč po přihrávce Kloučka. Generálka tak skončila výsledkově špatně, a to prohrou 0:1.

Trenér Petr Vanko: "Postrádal jsem dneska na hřišti osobnosti, které by dokázaly na hřišti usměrnit naši hru do ofenzivy i defenzivy. Domácí hráli velmi důrazně a možná právě to byl ten rozdíl, proč jsme o gól prohráli. Na Zbraslavi nás čeká to samé. Bojovný a důrazný domácí tým, bouřlivé prostředí. Celkově mám z přípravy pocit, že musíme spadnout na zem, přestat fňukat a začít od bojovnosti a srdíčka. Počínaje i mou osobou."

Zápasy:

AFK Slavoj Podolí Praha - FC Tempo Praha 1:0 (0:0)