FC Tempo Praha

U19: Dvě vysoké výhry v přípravě

8.8.2017 22:32   Tomáš Maurer  

Tempo porazilo divizní Rakovník i Sedlčany.

Po dvou seznamovacích trénincích jsme absolvovali během víkendu dvě přípravná utkání se soupeři, kteří budou nastupovat stejně jako my v České divizi dorostu, jen v jiné skupině. Jak Rakovník, tak Sedlčany hrály na čele středočeského přeboru, a tak jsme nečekali jednoduchá utkání. Obě utkání měla podobný průběh. Opatrný začátek do první střelené branky a následná kanonáda v průběhu prvního poločasu, kde jsme spoustu šancí ještě zahodili. Ve druhých poločasech, ať už z důvodu vysokého rozdílu ve skóre či ubývajících sil, nebyla naše hra tak koncentrovaná a hlavně v obranné fázi roztažená. Individuality soupeře tak měly více času a prostoru prokazovat svoje kvality, což se jim několikrát povedlo.

S nasazením v prvních poločasech a s útočnou fází zejména pak s rychlým přechodem do útoku a vytvářením si brankových příležitostí jsme velmi spokojeni. Chceme být ještě více dominantní v držení míče a využívat tak kreativní záložníky, kterých je v týmu nespočet. Je k tomu však potřeba pracovat lépe s výběrem místa. Pracovat budeme na fyzické připravenosti hráčů, tam vidíme problém zatím největší. Se třemi možnostmi střídání během mistrovského utkání musí být kluci schopni vydržet 90 minut. Většina má však zatím problém s jedním poločasem.

Do začátku soutěže zbývá už jen deset dní, a tak doufáme, že dokážeme na těchto činnostech zapracovat a že přípravná utkání s Muži B, Chomutovem (divize dorostu) a Mělníkem (divize dorostu) nám k tomu pomohou.

Zápasy:

SK Rakovník - FC Tempo Praha 3:7 (0:5)
TJ Tatran Sedlčany - FC Tempo Praha 3:11 (0:8)