FC Tempo Praha

Muži A: Přeborová premiéra na jedničku

14.8.2017 14:10   Petr Vanko  

Tempo brankami debutanta Šmídka a Bláhy zaslouženě zvítězilo 2:0 na Zbraslavi.

Oslavy postupu máme za sebou, přípravu na sezónu taky a nezbývalo než vyzkoušet, jestli vůbec na přebor máme.

První zápas jsme hráli na hřišti Zbraslavi. Očekávali jsme tvrdý zápas plný osobních soubojů a soupeře, který se v jarní části trápil. Do zápasu jsme vstoupili celkem slušně. Hrálo se uprostřed hřiště a postupně jsme začali získávat jistotu v kombinaci. Dlouhé nákopy domácích jsme sbírali a snažili se kombinovat k brance soupeře. V 15. minutě si Šmídek narazil s Bláhou, pronikl středem obrany a umístěnou střelou na zadní tyč nedal Zichovi šanci - 0:1.

SK Zbraslav - FC Tempo Praha 0:2 SK Zbraslav - FC Tempo Praha 0:2
Dokázali jsme se zlepšit a Zbraslav jsme přehrávali. To domácí chvilkami neunášeli a svou frustraci nám dávali pocítit velice ostrými zákroky. Rozhodčí rozdal několik žlutých karet a po varování, že bude následovat již červená, se zápas trochu uklidnil. Zbraslav mohla vyrovnat ve 30. minutě. Prohrané dva souboje, podklouznutí a Janda šel sám, Pacovský hru nervů vyhrál a připsal si první výborný zákrok. Do šatny jsme nadělili domácím na cestu ještě jednu branku. Výborné napadání Perla znamenalo zisk míče, kterého se zmocnil Bláha, prchl obraně a technicky se trefil přesně na zadní tyč - 0:2.

Po přestávce jsme čekali tlak domácích, který však příliš nepřicházel. Hned minutu po pauze mohl rozhodnout Klouček, ale z několika metrů zakončil jen do náruče brankáře. Zbraslav se pak dostala do několika náznaků brejku, protože jsme zbytečně ztráceli míče v přechodové fázi, ale obrana pracovala na jedničku, a žádná loženka se tak nekonala. Naopak navýšit náskok jsme znovu mohli my. Šmídek vyvezl míč, uvolnil Geisslera, který zachoval chladnou hlavu, přihrál ještě lépe postavenému Freiovi, ale jeho střelu z několika kroků přečetl Zich. Geissler pak mohl skórovat z dorážky, ale znovu si poradil domácí brankář a obrana.

Na druhé straně byli diváci svědci krásného fotbalového momentu, kdy se z voleje do míče opřel Žižka a jeho střelu na zadní tyč vytáhl pěknou robinzonádou Pacovský. Závěr jsme pak už měli pod kontrolou, a utkání se tak dohrálo se ziskem tří bodů pro Tempo.

Trenér Petr Vanko: "Čekali jsme soubojové utkání, byli jsme připraveni, že do toho domácí půjdou, a to se také potvrdilo. I když někdy ta tvrdost byla trochu za hranou. Kluci však hráli velmi disciplinovaně a organizovaně, nenechali se rozhodit a zaslouženě jsme získali tři body. Další soupeř bude určitě mnohem disciplinovanější a organizovanější, čeká nás Dukla JM, jeden z favoritů soutěže, tak doufám, že dokážeme udržet krok."

Martin Vnouček (Zbraslav): „Kvalita soupeře byla v tom, že nám ze tří šancí dal dva góly. My jsme bohužel ze tří šancí neproměnili ani jednu. V koncovce to bylo měkké, nedokázali jsme to tam dotlačit. To byl asi jediný rozdíl. Začátek jsme měli docela dobrý, byli jsme důrazní, vytvořili jsme si chvilku nějakou převahu. Pak jsme zalezli a po chybě jsme dostali gól. Místo, abychom vyrovnali, když šel Janda sám na bránu, tak to nedal. V závěru poločasu jsme špatně rozehráli na prostředku, když jsme to chtěli zrychlit, tak jsme dostali druhý gól. Druhý poločas jsme si vytvořili územní převahu, ale bylo to platonické.”

Nejlepší hráč Zbraslavi: Ondřej Sedláček
Nejlepší hráč Tempa: Pavel Prucek
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Dan Bláha (Tempo)



Zápasy:

SK Zbraslav - FC Tempo Praha 0:2 (0:2) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:44)