FC Tempo Praha

Muži A: Rozhodl kanonýr Kotlík

20.8.2017 22:04   Petr Vanko  

Vyrovnaný zápas s favorizovanou Duklou JM nakonec Tempáci na novém hřišti před skvělou návštěvou prohráli 1:2.

První domácí zápas nové sezóny měl punc slavnostní nejen jako přeborová premiéra doma, ale také jako otevření travnatého hřiště, které se rok budovalo.

Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, ale na rozehrání doma bychom asi našli lehčího soupeře než jednoho z favoritů celé soutěže Duklu JM. Vstup do zápasu jsme měli skvělý. Hned po několika sekundách jsme přehráli obranu hostů a zcela osamocenému Kloučkovi chybělo dvacet centimetrů, aby se ocitl ve vyložené šanci. Pak se však Dukla dostala více na míč a nám trvalo, než jsme si zvykli, že musíme rychleji přepínat do napadání než minulé kolo. To mělo za následek převahu hostů a první tutovku. Po ztrátě míče se do pokutového území dostal hráč Dukly, byl faulován a zcela po právu se kopal pokutový kop. Markuzi ale Pacovského nepřekonal.

FC Tempo Praha - FK Dukla JM 1:2 FC Tempo Praha - FK Dukla JM 1:2
Situace nás mohla nakopnout, ale bohužel nevydařenou střelu Kotlíka Pacovský neudržel a důrazný nejlepší střelec minulého ročníku dotlačil míč do sítě - 0:1. Trochu jsme se začali osmělovat a vypracovali jsme si tutovku na vyrovnání. Frei našel Kloučka, ale ten snad ze dvou kroků nedokázal usměrnit míč do branky a trefil jen brankáře Tlustého. Asi za šest sekund na druhé straně zpracoval těžkou přihrávku v pohybu Kotlík a z voleje se trefil levačkou přesně - 0:2. Tato situace naprosto dokreslila rozdíl mezi oběma týmy. My jsme si ještě vytvořili několik nadějných možností a přečíslení, kdy jsme dokázali dobře napadat rozehrávku soupeře, ale Frei se v tutovce dvakrát neprosadil a Bláha mířil jen do boční sítě. Ještě před odchodem do šatny nás mohli hosté znovu potrestat, ale jejich pokus skončil vedle. Na šance vyrovnaný první poločas tak skončil vítězstvím střelce Kotlíka 0:2.

Po pauze jsme na Duklu vletěli a dobrých 25 minut jsme dokázali favorita tlačit před branku. Naše aktivita byla odměněna hned po pěti minutách. Šmídek obral o míč Farkaše, ještě se ho dokázal zbavit a prostřelil Tlustého - 1:2. To nám dodalo další energii a za vydatného povzbuzování velmi solidní návštěvy 250 diváků jsme se znovu vrhli do útoku. Hostující obrana si však počínala perfektně a nám chybělo trochu více chytrosti či štěstíčka, aby se míč odrazil do nějaké loženky. Když už jsme zvedali ruce, tak nás zastavil ofsajd a nebo nepřesná finální přihrávka. Když se nám pas za obranu povedl, tak bohužel Bláha těsně před brankářem míč nezpracoval. V závěru jsme šli do rizika, zkusili jsme nakopávat míče, ale ani to k vyrovnání nevedlo. Hostující Kotlík se tak dostal ještě do jedné šance, ale z úhlu si jeho střelu Pacovský pohlídal. Když pak během druhého poločasu po rohovém kopu ještě akrobaticky hráč Dukly těsně přestřelil, tak se na skóre 1:2 už nic nezměnilo.

Trenér Petr Vanko: "Velmi těžký zápas. Chtěli jsme si ověřit, že se můžeme měřit s každým, a to se nám celkem i potvrdilo. Abychom však dokázali v takových zápasech bodovat, tak se musíme vyvarovat dvou věcí. První je ospalý a neběhavý úvod a druhou je kvalita v útočné fázi. Rozdíl mezi útočnou dvojicí Dukly a útočnou trojicí našeho týmu určil skóre dnešního zápasu. I tak všechny kluky chválím za odevzdaný výkon. Zápas jsme odmakali, odběhali a navíc jsme si vytvořili i dost šancí. Věřím, že na Admiře si před brankou budeme počínat lépe a vstřelíme více než jednu branku."

Josef Světlík (Dukla JM): „Přijížděli jsme k nováčkovi, který navíc nastupoval nabuzený po výhře na Zbraslavi. Tušili jsme, že to bude nepříjemné utkání a to se také potvrdilo. Ukázalo se, jak je důležité mít Kotlíka. Ze tři šancí dal dva góly a to rozhodlo. Druhý poločas nás soupeř zatlačil a jen díky naší skvělé defenzívě se nám podařilo uhájit hubené vítězství 2:1.”

Nejlepší hráč Tempa: Filip Šmídek
Nejlepší hráč Dukly JM: Martin Tlustý
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Vlastimil Vidlička (Dukla JM)

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Dukla JM 1:2 (0:2) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:55)