FC Tempo Praha

U8: Soustředění v Řevnicích

2.9.2017 23:10   Michael Arntz  

Probíhala Liga Mistrů i koupání v Berounce.

S kluky jsme se poprvé sešli den před soustředěním při přátelském utkání se Spartou na nové horní trávě na Tempu. Prohra byla naprosto pochopitelná, jelikož naši kluci hráli proti Sparťánkům, kteří za sebou již měli dva týdny tréninků a soustředění. Nicméně jsme se 23.7. po obědě sešli na Tempu a po rozloučení kluků s maminky a tatínky jsme vyrazili na cestu vlakem do Řevnic. Cesta proběhla naprosto v pořádku, hlavně díky tomu, že se kluci chovali velice slušně. Když jsme přijeli do Řevnic, tak jsme byli velice mile překvapeni ubytováním, protože bylo přímo přes cestu od hřiště Řevnic.

Po vybalení a ubytování jsme kluky nechali si vylosovat týmy na Ligu Mistrů (Sparta, Real Madrid, Manchester United a Bayern), která probíhala po tři dny. Po rozlosování následovaly první zápasy. Tímto jsme fotbalově ukončili den, dali jsme si druhou večeři a za doprovodu kytary jsme si zazpívali pár písniček, ze kterých kluci nějaké znali a nějaké se naučili.

Další den jsme začali budíčkem v 7:30, ale k našemu překvapení byli skoro všichni kluci v tuto dobu vzhůru a spíše oni budili nás než naopak. Při dopoledním tréninku jsme dostali první pořádnou šanci se na kluky po létě podívat. Poznali jsme, že je opět co dohánět a že dva měsíce prázdnin bez fotbalu o sobě nechají vědět. Nenechali jsme se ale odradit a věděli jsme, že máme ještě tři dny soustředění. Po obědě a odpoledním klidu jsme se rozhodli jít vykoupat do Berounky. Skoro všichni kluci do vody s radostí naskákali, protože voda nebyla moc studená a bylo to pro všechny velice příjemné ochlazení. Po koupání následovala průzkumná procházka lesa a chvilka na dětském hřišti. Po první večeři čekala kluky Liga Mistrů, která už vypadala mnohem lépe než v den předchozí.

Třetí den probíhal velice podobně jako den druhý, ale všechno už vypadalo víc fotbalově, protože se kluci už rozpomínali na všechno, co jsme přes rok trénovali. Před obědem jsme s kluky vyzkoušeli malý experiment a místo fotbálku jsme je nechali si zahrát rugby, což u některých kluků bylo velice populární, zatímco jiní se radši zdržovali mimo hlavní dění tohoto tvrdšího sportu. Kluci nás velice překvapili svojí dravostí a bojovností, která naštěstí nevedla k žádnému úrazu. Po rugby jsme se šli opět osvěžit do Berounky, ale poznali jsme, že dopoledne byla ještě celkem studená, takže jsme tam moc dlouho nevydrželi. Po obědě jsme opět šli na procházku stavět bunkry z toho, co kluci dokázali nasbírat v lese. Všechny bunkry se za malé pomoci trenérů velice vydařily. Večer se odehrály poslední zápasy Ligy Mistrů, ze které nakonec vyšel jako vítěz tým Sparty.

Čtvrtý den probíhal velice jinak, protože jsme brzo ráno vyjeli na turnaj do Chodouně, turnaj byl velice povedený, bylo tam plno atrakcí pro děti a kluci si to užili. Na výsledky jsme nebrali ohled, protože to byl turnaj ročníku 09. Na turnaj už mohli přijet rodiče podpořit své děti a také se s námi vrátili do Řevnic, kde jsme na večer s kluky i rodiči opékali buřty a kluci ukázali maminkám i tatínkům, jak zpívají a co se naučili.

Každopádně druhý den ráno kluci vyzvali maminky na zápas, který kluci ovládli v konečném výsledku 2:1. Poté se děti i maminky změnily na diváky a zápas si zahráli trenéři a tatínci. Po těchto velmi vypjatých zápasech se už kluci zabalili a my jsme se s nimi rozloučili a rodiče si je odvezli.

Soustředění, jak jsme se všichni shodli, bylo velice vydařené, a na to, že to bylo poprvé, co jsme něco takového organizovali, tak to kluci zvládli na jedničku.