FC Tempo Praha

Muži A: Šancí na tři body

3.9.2017 20:30   Petr Vanko  

Alespoň remízu 1:1 s Braníkem zařídil nádhernou střelou do šibenice záložník Filip Šmídek.

Ve druhém domácím zápase jsme přivítali rivala, který se nachází přes kopec - ABC Braník. Náš soupeř se v minulé sezóně nacházel ve vysokých patrech tabulky a stejné ambice má určitě letos. My jsme však nechtěli na domácí půdě znovu ztratit body a před znovu velmi početnou návštěvou jsme toužili bodovat.

Úvod zápasu jsme však měli velmi smolný. Střední obránce Prucek musel odstoupit kvůli zranění a když ležel za autovou čárou, tak soupeř odcentroval a z prostoru středních obránců se Neveršil prosadil hlavou z velmi těžké pozice -0:1. Dokázali jsme se oklepat a znovu v jedenácti po vystřídání jsme byli lepším týmem. Dokázali jsme si vytvořit i dost brankových příležitostí, ale bohužel jsme hořeli v koncovce. Kadlec našel za obranou Freie, ale ten místo zpracování volil zakončení vysoko nad branku. Po centru aktivního Vltavského zakončil zblízka Schwank, ale jeho nedůrazná střela brankáře nepřekonala. Pak se nadechl ke krásnému sólu Kadlec, předložil míč pod sebe Bláhovi, ale náš střelec trefil v prázdné brance přemisťujícího se brankáře. Přímý kop Bláhy z výborné pozice byl sražen na rohový kop. A konečně znovu v akci Bláha s Vltavským ve dvou překonali celou obranu soupeře, ale Vltavský bohužel trefil jen boční síť. Další závary a centry s vypětím všech sil odvrátila obrana Braníku. Soupeř se dostal jen ke střele ze strany, která skončila hodně vedle.

Vstup do druhého poločasu měl opět lepší soupeř. Z brejkové situace však v dobré šanci přestřelil. Pak se zase obrázek hry vrátil do původních kolejí. Zatlačili jsme Braník před branku a zahazovali šance. Po rohovém kopu přestřelil z metru prázdnou branku Šmídek. Bláha obešel brankáře, přihrál na malé vápno Freiovi, ale ten také přestřelil prázdnou branku. Přímé a rohové kopy neustále zaváněly nebezpečím. Hlavička skončila těsně vedle a v několika situacích nám chyběl jen krok. Naprosto zaslouženého vyrovnání jsme se však přece jen dočkali. Bláha se Šmídkem obrali o míč váhajícího záložníka a Šmídek nic nevymýšlel a nádhernou střelou do šibenice ze střední vzdálenosti to konečně prolomil - 1:1. Byli jsme při chuti a mohli jsme strhnout vedení na svoji stranu. Vltavský krásně prostrčil na Schwanka, ale jeho samostatný nájezd skončil jen střelou do brankáře.

Ani ve druhém zápase jsme tak nedokázali vyhrát, ale vzhledem k průběhu budou s bodem mnohem více spokojenější hosté z Braníka.

Trenér Petr Vanko: "Jsem rád, že si dokážeme vytvořit tolik šancí. Hráli jsme aktivně a dokázali jsme být po většinu času lepším týmem. Dneska jsme si bohužel vybrali i trochu smůlu. Inkasovaná branka během zranění našeho hráče a pak spousta neproměněných šancí, kde nám chybělo možná i trochu štěstí, protože několik střel brankáře spíše trefilo. Nakonec máme bod,který se s velmi silným soupeřem určitě počítá, ale mnohem víc ve mně převládá pocit ztracených dvou bodů, které jsme dneska měli uhrát navíc."

Nejlepší hráč Tempa: Marek Vltavský
Nejlepší hráč Braníku: Karel Kubata
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Dan Bláha (Tempo)

Zápasy:

FC Tempo Praha - ABC Braník 1:1 (0:1) Video ze zápasu