FC Tempo Praha

U12: Ostrá premiéra v Plzni

4.9.2017 22:10   Dominik Kadlec  

Tempáci ročníku 2006 prohráli v prvním kole žákovské ligy v Plzni.

Od jara jsme se těšili na přechod na větší hřiště a počet 7+1. Léto uteklo jako voda, a tak máme ostrý start v žákovské lize již za sebou. Ostrý byl pořádně, neboť jsme začínali na půdě plzeňské Viktorky.

Hned na úvod musím říct, že kluci do utkání vstoupili bez bázně a hany a to, že proti nim stojí Viktorka, jim nedělalo žádné starosti, a tak by to mělo být a věřím, že tomu tak bude ve všech následujících utkáních. Viktorka měla během utkání více míč na svých kopačkách a hrozila zejména střelbou ze střední vzdálenosti a po centrech z křídelních prostor. My jsme se prezentovali dobrým rychlým přechodem do útoku a dobrým řešením protiútoků. Díky tomu si kluci vypracovali docela dost šancí, leč proměnili jen tři, většinou vyprášili brankáři rukavice a to i ze samostatných nájezdů.

Většina kluků se soupeři mohla rovnat v individuálních soubojích, někteří kluci se chvíli sžívali se soupeřovou rychlostí. Prostor pro zlepšení máme jistě ve vnímání hřiště, zejména pokud soupeř rozehrával, tak jsme neobsazovali dobře hráče a prostory, a proto měl trochu usnadněnou hru s míčem. Nicméně toto je s přechodem na větší hřiště a dlouhou letní pauzou logické a my na tom v týdnu opět zapracujeme, abychom Bohemce rozehru více znepříjemnili.

Celkově kluci předvedli, že mají pevné základy, na kterých můžeme stavět a věřím, že to ukážeme hned v dalším utkání s favoritem soutěže Bohemkou a výsledek bude více vyrovnaný a nebo kdo ví, i v náš prospěch. Takové výkony Andyho, Péti či Matěje převyšovaly i výkony plzeňských hráčů.

Zápasy:

FC Viktoria Plzeň - FC Tempo Praha 14:3 (5:1)