FC Tempo Praha

U17: Druhá osmička v řadě

5.9.2017 11:11   Filip Šmídek  

Po Vlašimi si osm branek odvezl i Polaban Nymburk.

I třetí zápas soutěže jsme odehráli na domácím pažitu, tentokrát kvůli nepřízni počasí jsme hráli na umělé trávě a přivítali jsme Polaban Nymburk.

Hned od začátku jsme soupeře zatlačili a hned z druhé naší šance otevřel Sedlář skóre, to nás bohužel ukolébalo a Nymburk po naší chybě v obraně o deset minut později lacino vyrovnal. Nehráli jsme sice líbivý fotbal, ale i přesto jsme si vytvořili celou řadu šancí, ujala se až Babického střela k tyči a o chvíli později si domácí obránce srazil Havlíčkův roh do brány. Na konci poločasu jsme si vyzkoušeli nové super pravidlo, že po žluté kartě si jde hráč na osm minut sednout a hrajete v oslabení. I v deseti jsme hru kontrolovali a byli lepší, bohužel dvě stoprocentní šance jsme nepotrestali.

Druhý poločas začal ve stejném duchu jako skončil ten první, my hráli po další žluté kartě Lytvyna opět v oslabení, ale to nám moc nevadilo, naopak jsme hráli daleko lépe než v prvním poločase. V oslabení se krásně trefil z rohu Herman, poté si vytvořil Nymburk šanci, ale nepotrestal další chybu naší obrany a od té doby jsme byli na hřišti pouze my. Hráli jsme jednoduše, drželi míč a soupeř nestíhal. Na 5:1 po faulu na Sedláře ve vápně jsme kopali penaltu, tu s přehledem proměnil Trajhan, na 6:1 po přihrávce Pytlíčka zvyšoval Babický, po krásné akci na jeden dotek po ose Lytvyn, Trajhan, Trojan se posledně jmenovaný dostal až před brankáře a s přehledem poslal míč kolem něj na 7:1. V závěru si zopakovali situaci dnes výborně hrající Pytlíček s Babickým a Fíla zúročil svůj dobrý výkon hattrickem, a dal tak konečný výsledek na 8:1.

Začali jsme dobře, ale po úvodním gólu jsme se uspokojili a mysleli, že se soupeř porazí sám. Po zbytečné chybě Nymburk vyrovnal a my jsme se s tím srovnávali až do 30. minuty. Poté jsme hráli velmi dobře a i v deseti jsme soupeře přehrávali. Nymburk byl o něco nebezpečnější dopředu než Vlašim a občas nám to dělalo problémy, musíme se na to lépe připravit, kvalitnější soupeři nás budou trestat.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Polaban Nymburk 8:1 (3:1)