FC Tempo Praha

U13: Škoda nedůrazu v zakončení

6.9.2017 14:35   Libor Koller  

Dvě a půl třetiny byli Tempáci domácí Plzni vyrovnaným soupeřem.

Tak už nám to opět začalo. A to dost zostra. V zápase s Plzní jsme se přesvědčili, že můžeme hrát s každým soupeřem, a být lepším týmem jako v první třetině proti domácím, když se dobře připravíme. Soupeře jsme v první třetině překvapili pohybem, hrou 1:1 a hlavně náběhy za obranu jsme si hned ze začátku vytvořili tři až čtyři velice dobré příležitosti dát branku. Jen nedůrazným zakončením jsme se připravili o to, že jsme nevstřelili více branek. Bylo vidět, že Plzeň je naší hrou zaskočená, a proto si vytvořila minimum příležitostí k zakončení. Třetina 1:1 byla spíše ztrátou pro nás.

Do druhé domácí nastoupili s větším důrazem v osobních soubojích a přidali i "jejich" nesportovní držení a tahání rukama za dres, na což jsem několikrát upozorňoval rozhodčího. I tímto se nás v prvních deseti minutách podařilo pořádně rozhodit. Dostali jsme pět rychlých branek, které rozhodly o tom, že výsledkový úspěch se vzdaluje. Po třetině 1:7 byli kluci hodně smutní.

Do poslední jsme vstoupili s tím, že to takhle nenecháme. Začali jsme napadat jejich rozehrávky, i hra tělem se nám dařila, byt´ jsme byli fyzicky slabší. Odměnou nám byl vyrovnaný stav i nadějné příležitosti přidat další góly. Ke konci zápasu toho měli kluci už dost, a tak soupeř přidal branky na 2:4.

Na to, že soupeř trénuje už od srpna a my jen týden, tak náš výkon po celé utkání mimo chvíle, kdy nás Plzeň "chytla", byl velice dobrý. Poctivý přístup k utkání a hlavně snaha se poprat o úspěch nám vynesla dvě a půl vyrovnané třetiny s mužstvem, který točil dvě vyrovnané sedmičky a byl silný na míči a hlavně v osobních soubojích.

U nás oceňuji snahu hrát, výběr místa, náběhy za obranu a hlavně bojovnost a pozornost i za nepříznivého stavu. Jestli bych měl o malinko někoho vyzvednout výše nad ostatní, které chválím, tak to budou Riči, Čermi a Johny. Máte na to být daleko lepší, když se budete chtít zlepšovat a trénink budete brát jako zápas.

Zápasy:

FC Viktoria Plzeň - FC Tempo Praha 12:4 (1:1)