FC Tempo Praha

U13: Vyrovnaný duel s Klokany

13.9.2017 12:29   Libor Koller   Jakub Maláček  

Ve zápase na Podolí pak druhá skupina jasně dominovala.

Sobotní zápas s Bohemkou byl herně vyrovnaný. Rozdíl byl jen v tom, že jsme dostávali jednoduché branky, kdy jsme nedohráli obrannou situaci do konce a nechali jsme soupeře v klidu zakončit. Gólů na naší straně mohlo být více, kdybychom byli více pozorní (připravení) a při napadání nebo ztrátě míče více spolupracovali. Bohemka se lépe pohybovala a hrála bez míče. Na tuto činnost se musíme zaměřit, abychom si vytvářeli více možností pro přihrávku a uvolnění prostoru pro naběhnutí spoluhráče. Jinak hra 1:1 a vůle hrát za nepříznivého stavu byla velice slušná. Jen je škoda pro kluky a jejich dušičky, že zápas neskončil nerozhodně.

Druhé utkání na Slavoji Podolí naši skutečnou sílu neprověřilo, soupeř nestíhal našemu nasazení, rychlosti ani kvalitě. Výsledek 14:0 nakonec vyjádřil naši převahu, ale přesto je třeba se zaměřit na věci, které nás, hlavně v prvním poločase, brzdily - přehuštěný střed hřiště, krajní hráči musí držet lajnu, uvolní tak prostor ve středu a vytvoří místo pro průnikovou přihrávku pro své vlastní zakončení. A pak také samotné zakončení, často trefujeme brankáře a ten je pak slavný, i když třeba chytat ani neumí.

Jsem ale rád, že i za rozhodnutého stavu všichni pracovali pro tým, nikdo nehrál sobecky na sebe a neutápěl se ve vlastních akcích, které by nikam nevedly, jen tak dál! Teď nás čekají Vršovice, nejlepší tým loňské sezony, věřím, že se na ně budete chtít vytáhnout.

Zápasy:

FC Tempo Praha - Bohemians Praha 1905 6:8 (3:4)
AFK Slavoj Podolí Praha - FC Tempo Praha C 0:14 (0:4)