FC Tempo Praha

Muži A: Netušil srovnal z penalty

17.9.2017 22:46   Petr Vanko  

Tempo v zápase mnoha šancí a sporných okamžiků remizovalo s Uhelnými sklady 1:1.

Třetí domácí zápas a znovu nás čekal nelehký soupeř. Uhelné sklady sice byly toho času poslední, ale kvalitě a ambicím toto postavení určitě neodpovídá.

FC Tempo Praha - SK Uhelné sklady 1:1 FC Tempo Praha - SK Uhelné sklady 1:1
Hosté to v zápase, který olemovalo i několik sporných momentů, jednoznačně dokázali, a divák se tak měl na co koukat prakticky až do nastavení. Nejsem zrovna pravidlový expert nebo rozhodčí, ale pokusím se začít analýzou sporných momentů. Vzhledem k možnosti vidět inkriminované situace cca třikrát na videu se pokusím o objektivní popis.

1) 20. minuta - Perl navádí míč, je stíhán obráncem, který skluzem trefuje našeho hráče přes nohy, míč daleko od místa přestupku, ale píšťalka rozhodčího k naprostému překvapení mlčí. Jasný pokutový kop, který nebyl nařízen.

2) 69. minuta - Klouček se dostává před obránce hostů, je sražen a je nařízen pokutový kop. O faul se bezesporu jednalo, i když se na první pohled vše zdálo přísně posouzeno i pro naši lavičku. Opakovaný záběr však obránce usvědčuje z faulu a správně nařízený pokutový kop proměnil Netušil.

3) 89. minuta - útočící hráč soupeře posouvá míč do pokutového území z levé strany trochu naslepo a trefuje přibíhajícího Kadlece do ruky. Ruka je v přirozené poloze blízko u těla, ale v tomto verdiktu nedokážu říct, zda se mělo nebo nemělo pískat, protože i v lize vidíme velkou nejednoznačnost v posuzování hry rukou. Rozhodně se nejednalo o ukázkovou penaltu, ale kdyby rozhodčí penaltu nařídil, tak nemůžeme také říct půl slova.

To asi vše ke sporným momentům. Co se hry týče, tak Uhelné sklady ukazovaly svou kvalitu. Vytvořili si i dobré možnosti ke vstřelené branky, ale buď nás podržel Pacovský jako při šancích Zilvara nebo Klána a nebo výborně zapracovali vracející se hráči Tempa, kteří dobré pozice na poslední chvíli zavřeli. Náš tým vypadal dost zatuhle a nepohyblivě a dopředu jsme si toho příliš nevytvořili. Za zmínku určitě stojí střela Kloučka, kterou zneškodnil Borský. Brankář Uhelek se vyznamenal i v samostatném nájezdu Schwanka a na hlavičku Vltavského nemusel reagovat, protože šla hodně vedle. O penaltové situaci již řeč byla. Celkově však bylo více horko před naší brankou a hosté šli zaslouženě do vedení ve 44. minutě. Belánem zahraný rohový kop prodloužil Klán a Šafránek neměl na brankové čáře těžkou úlohu - 0:1.

Druhá polovina se hrála podle jiných not. Začali jsme hrát mnohem více po zemi a přidali na pohybu. To dělalo zelenočerným velké problémy a v 54. minutě mohlo být srovnáno. Klouček pronikl do pokutového území, dal pod sebe Perlovi, který k naší smůle trefil jen Sainera, který zabránil gólu. V 69. minutě se odehrála penaltová situace číslo 2 a její konec známe - Netušil 1:1. Posledních deset minut přineslo vyvrcholení celého zápasu. Nejprve ránu Steinochera doprostřed vyrazil Pacovský, dorážka šla nad. Pak hlavičkoval Frei do rukavic Borského. Šafránkův přímý kop skončil vysoko v ochranné síti. Nastřelená ruka Kadlece již popsána byla. Stejný hráč se v pozitivní roli objevil na druhé straně, když hlavičkou uvolnil Freie, jehož střela z vyložené pozice šla těsně vedle a mohla znamenat tři body. A za minutu se mohli tři body stěhovat na Uhelky, když Šafránek z velmi těžké pozice v pádu nedokázal míč zvednout nad Pacovského.

Vyrovnaný souboj tak skončil dělbou bodů, i když pravdou je, že výsledek mohl dopadnout prakticky jakkoliv.

Trenér Petr Vanko: "Uhelky rozhodně nepatří na poslední místo a sami jsme se o tom přesvědčili. Velmi těžký zápas, ve kterém bylo hodně sporných momentů a jsem rád, že máme možnost podívat se na video, protože z lavičky to není vidět vždy nejlépe. V zápase jsme měli kopat dvě penalty, Uhelky možná jednu, to je prostě fotbal, i rozhodčí je člověk. Chtěl bych se však vyjádřit hlavně ke hře našeho týmu. Velké problémy nám dělal Šafránek s Klánem a v obraně jsme byli dnes prostupní. Vše ale začínalo naší útočnou fází, kde jsme byli naprosto bez pohybu a nedokázali jsme vyhrát ani odražené míče. Alibisticky jsme to nakopávali a vracelo se nám to jako bumerang. Do druhé poloviny jsme šli s tím, že chceme hrát více po zemi a po zásluze jsme vyrovnali. V závěru mohla rozhodnout obě mužstva, ale nakonec se body asi spravedlivě dělí."

Robert Hlavica (Uhelné sklady): „Bod, vzhledem k průběhu utkání a počtu zakončení, beru jako málo. Jsme zbytečně nervózní ve finální fázi, kde nám to nelepí. Ke vší smůle ještě přišla dvě zranění. Hodnotí se mi to jak kolovrátek, nedá se nic dělat. Co tě nezabije, to tě posílí.”

Nejlepší hráč Tempa: Pavel Pacovský
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Václav Klán.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Pavel Pacovský (Tempo)

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Uhelné sklady Praha 1:1 (0:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:41)