FC Tempo Praha

U9: Přes stovku branek

19.9.2017 11:15   Tomáš Slany  

Tempáci si proti Kolovratům a Slavii s chutí zastříleli.

První letošní mistrovský víkend si naši kluci s chutí zastříleli. V sobotu jsme sehráli zápas proti Kolovratům a naše převaha ve všech činnostech byla značná a promítla se do celkového výsledku. Mám radost především z toho, že kluci z Barcy můžou konečně okusit pocit velkého vítězství. V minulé sezóně hráli téměř vždy proti starším klukům a kolikrát to nebyl hezký pohled, když se sešlo na jednom hřišti pět nebo šest šikovných starších kluků soupeře. To se stalo například právě proti Kolovratům, které nás vloni dvakrát slušně zasypaly góly, i když pravda, že to druhé utkání nebylo tak jednoznačné, protože kluci již byli mentálně zralejší a nesložili zbraně po pár obdržených brankách.

Nyní nastoupili proti stejně starým nebo mladším fotbalistům Kolovrat a nastříleli jim přes 60 gólů. Byli rychlejší, pohyblivější, šikovnější a užili si to. Uvidíme, jak to bude vypadat v dalších zápasech a popřípadě budeme muset něco změnit. Sice to vypadá hezky vyhrát o 50 gólů a párkrát to i bodne, ale dlouhodobě by to pro kluky nemělo smysl a pouze by to negativně změnilo jejich přístup k zápasům.

V neděli náš Arsenal sehrál utkání v Edenu proti Slávistům 2010 a průběh se příliš nelišil od soboty. Až na pár slabých chvilek naši kluci soupeře přehrávali. Slávistická síť se vlnila celkem 62krát. Hra však z naší strany nebyla zdaleka ideální. Často hráčům chyběl pohyb, rychlé uvolnění. Směrem dozadu někteří hráči nehráli vůbec dobře a nechávali své spoluhráče pod přečíslením útočících slávistů. Rozehrávky se obecně hodně zlepšily, ale pořád se objevují například nepochopitelné přihrávky brankářů středem hřiště přes dva hráče soupeře, z čehož je skoro vždy gól v naší síti. Pořád mi chybí více rychlých a překvapivých řešení, které by pramenily z duchapřítomnosti a plné koncentrace na utkání. Trochu víc odvahy a fantazie při přechodech 1 vs 1 by též neuškodilo.

Doufám, že v některých fázích hry až laxní výkon kluků, nebyl způsoben tím, že polevili z důvodu herní i výsledkové převahy. Je potřeba se soustředit a snažit se hrát co nejlépe až do konce utkání bez ohledu na výsledek a kvality soupeře. Spíš věřím tomu, že kluci byli unavení, protože si někteří na mírnou únavu stěžovali již po druhé čtvrtině. Jsme na začátku sezóny, všichni řeší začátek školního roku a mají toho celkově dost. Věřím, že se naše výkony budou v průběhu sezóny ještě zlepšovat. Pokud ale budu hodnotit produktivitu a střeleckou chuť hráčů, tak se tento víkend nadmíru podařil.

Zápasy:

FC Tempo Praha - Sokol Kolovraty
SK Slavia Praha - FC Tempo Praha