FC Tempo Praha

U15: Dva kvalitní poločasy

20.9.2017 13:17   Tomáš Zajíček  

Tempo zaslouženě zvítězilo v derby s Vyšehradem.

V neděli 17.9. jsme nastoupili k mistrovskému utkání proti hostům z Vyšehradu. Již před výkopem bylo z našich kluků cítit odhodlání, které se jim podařilo přenést i na hřiště.

Od úvodu hráli Tempáci s vysokým nasazením, které soupeři dělalo výrazné problémy. Vyšehrad se snažil prosadit kombinační hrou, kterou se nám dařilo dobrým pohybem narušovat a získávat míče již na soupeřově polovině. Výsledkem bylo mnoho brejkových situací, které byli kluci schopni dotáhnout do zakončení. Ke konci prvního poločasu nám evidentně došly síly, a tak se poslední pětiminutovka odehrávala na naší polovině. Stav po první půli byl 2:0 pro Tempo, když první branku vsítil L. Jirák po kombinaci středem hřiště a na 2:0 upravoval T. Jirák nechytatelným volejem po rohovém kopu.

I druhý poločas nabídl velmi kvalitní zápas z obou stran. Nutno podotknout, že ve druhé půli byl Vyšehrad již nebezpečnější a kluci se museli ohánět, aby udrželi čisté konto. Přesto si však Vyšehrad dokázal vypracovat dvě gólové příležitosti. Při první nás krásnou robinsonádou podržel Filip, při druhé zase soupeřův hráč, který přestřelil bránu z pokutového kopu. S přibývajícím časem jsme se stále častěji dostávali do otevřené obrany Vyšehradu, bohužel vinou nedostatečné kvality ve finální fázi jsme již skóre nenavýšili.

V utkání se nám povedly odehrát dva kvalitní poločasy, což je jevem neobvyklým. K nasazení, důrazu a aktivitě (které zatím nejsou každozápasovou samozřejmostí) se dnes podařila přidat i vysoká kvalita při činnosti s míčem a výborně fungující obranná fáze. Věřme, že kluci v obdobných výkonech budou pokračovat a budou se fotbalem bavit tak, jako tomu bylo proti Vyšehradu.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad 2:0 (2:0)