FC Tempo Praha

U8: Ondrášovka i derby se Spartou

23.9.2017 23:13   Martin Hamada  

Tempáci ročníku 2010 už se naplno zapojili do zápasového kolotoče.

Ve středu 20.9. náš tým sehrál turnaj Ondrášovka Cup, ve kterém náš ročník reprezentovali borci Brázda, Ondica, Roubíček, Šefl, Janský, Novák, Kroužek, Maláček, Kumbera. Naše delegace sice nepostoupila, ale nutno říci, že kluci odehráli mnoho vyrovnaných utkání i s nejtěžšími soupeři (Sparta, Kladno, Žižkov, Sokolov, Karlovy Vary, Motorlet, Teplice). Krátkodobý turnaj není naším cílem. Jak již víme, naším cílem je dlouhodobý vztah ke sportu, vytvářet prostředí - které budou mít kluci rádi - a na to můžeme navazovat učení se samostatnému rozhodování i jiných dovedností, které již souvisí s hrou samotnou. Závěrem k turnaji dodám, že mě jako trenéra mrzí celkové umístění (6/8), ale těší mě pocit, že vím, že herně jsou naši kluci dobře připraveni. Vypíchnul bych, že se Spartou jsme hráli vyrovnaný zápas s výsledkem 2:5, což po srpnovém nářezu znamená již jistý progres.

Dne 21.9. jsme sehráli na třech hřištích zápas s Braníkem – v rámci tohoto zápasového odpoledne jsme sehráli i vyrovnaný zápas Jihovýchodní ligy, ve kterém naši hráči Doležal, Eichler, Prošek, Rous, Džadoň, Panenka, Šťástka, Sorokin, Kryštůfek hráli napínavé utkání, ve kterém nakonec podlehli soupeři 4:7. Avšak některým klukům nelze upřít bojovnost a nasazení. U některých nás naopak mrzí nedostatek zapálení do hry a místy silná nepozornost. Máme stále na čem pracovat.

V sobotu 23. 9. se na Tempu krátce po osmé hodině ranní sešla většina našeho týmu, aby na dvou hřištích hrála proti Spartě a na jednom za pomocí hráčů z ročníku 2009 hrála proti Královicím. Proti Spartě nastoupili Kostka, Ondica, Brázda, Kroužek, Janský, Maláček, Panenka, Hýbel, Kumbera, Brenn. Na všech třech hřištích byl k vidění hezký zápas plný branek i střeleckých příležitostí. Nutno říci, že Sparta nasadila do zápasu o rok mladší šikuly, avšak to našim klukům neodpáře technický um, se kterým hráli. Utkání bylo vyrovnané do samého konce. Naši kluci se poté mohli radovat z vítězství. Skóre, nepodstatné číslo pro budoucí vývoj našich kluků, se zastavilo na cifře 31:27 pro náš tým.

Na druhém hřišti za podpory hráčů z ročníku 2009 se v sestavě Jandovský, Kordovský, Černý, Džadoň, Roubíček, Eichler, Skála mohli také radovat domácí. Avšak průběh byl velmi dramatický a rozdíl ve skóre byl jediný gól. Královice předváděly hezký, líbivý fotbal a nutno pochválit hostujícího brankáře. Naši kluci bojovali a snažili se, ze hry, především z rozehrávky, kterou již kluci zvládají, jsem měl radost. Vidím rád, když si naši kluci poradí s těžkým řešením situace fotbalově.

Cesta ve vývoji našich kluků bude ještě dlouhá, bude to několik let – doufám že především zábavy a potěšení z každého tréninku a utkání.

Závěrem chci poděkovat celému realizačnímu týmu, kdy i při mých častých absencí zkraje září vše skvěle zvládali a můžeme společně pracovat na našem tempáckém ročníku. Díky Luci, Pavle, Majku, Vašku, Radku! A děkuji také rodičům, kteří nejen skvěle povzbuzují a podporují, ale pomáhají nám například i stavět branky. I vám patří díky za plynulý průběh celé sezony.

Zápasy:

ABC Braník - FC Tempo Praha
FC Tempo Praha - AC Sparta Praha
FC Tempo Praha - Sokol Královice

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:83)