FC Tempo Praha

U17: Úspěch v souboji o čelo

9.10.2017 12:20   Filip Šmídek  

Tempáci zvítězili 4:3 na hřišti Admiry.

V sobotu po poledni jsme v Kobylisích sehráli zápas o první místo proti Admiře.

Úvod zápasu nám vyšel, soupeře jsme nepustili vůbec k míči, dobře jsme kombinovali a vytvořili si hned pět šancí. Bohužel se ujala až ta poslední, kdy se Sedlář otočil kolem obránce ve vápně a poslal nás do vedení. Admira ale odpověděla o pět minut později, kdy Žiži v bráně podklouzl a bylo vyrovnáno. Za dalších pět minut jsme inkasovali po standardce a prohrávali 1:2. Na vyrovnání se nečekalo dlouho, po zaváhání obrany Admiry se dostal ke střele Sedlář, gólman vyrazil před sebe a Lytvyn dorazil do prázdné brány - 2:2. Závěr poločasu ale patřil soupeři, nejdříve strhnul vedení na svoji stranu, kdy jsme nedohráli situaci po centru - 2:3 a v poslední minutě nás podržel Žiži, když vyrazil střelu z vápna.

Druhý poločas už tak atraktivní nebyl, většinu času se hrálo mezi vápny bez nějakých velkých šancí. Od 60. minuty jsme soupeře více zatlačili a měli několik standardních situací, ty ale Admira ubránila. V 65. minutě dostal soupeř žlutou kartu, vzápětí byl ve vápně sražen Sedlář, ale rozhodčí to nesmyslně neodpískal a po normálním faulu Hrachovský dostal žlutou kartu a hrálo se deset na deset. Toho jsme využili v 71. minutě, kdy se krásně na pravé straně uvolnil Babický, přihrál míč do vápna Sedlářovi, ten zády k bráně přistrčil lépe postavenému Pytlíčkovi, a ten vyrovnal přízemní střelou k tyči na 3:3. O dvě minuty později soupeř chyboval v rozehrávce, míč zachytil Babický, přistrčil volnému Trojanovi, a ten propálil gólmana - 4:3. V závěru jsme v klidu ubránili tlak soupeře, a tak jsme si odvezli důležité body.

Zápas na malé umělce byl plný tvrdých soubojů z obou stran. Po celý zápas jsme se snažili daleko více hrát fotbal než soupeř a myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli.

Zápasy:

FK Admira Praha B - FC Tempo Praha 3:4 (3:2)