FC Tempo Praha

U10: Na Žižkově a v Řepích

16.10.2017 16:45   Antonín Plachý   Eduard Binko  

Na Viktorce se spíše bojovalo, než se hrál fotbal.

Žižkov
Na Viktorce se spíše bojovalo, než hrál fotbal. Domluvili jsme se i se staršími kluky z Viktorky na třetím hřišti, kde se možná paradoxně hrálo možná nejfotbalověji, protože tam nebyl boj ve scénáři trenérů jako priorita. Na úzkém a drncavém hřišti se hrálo úplně jinak, než na co jsou kluci nyní zvyklí a jelikož často soupeře tlačili před vlastní branku, opět museli obtížně překonávat hradbu bojujících těl. Roztáhnout hru se nám zatím stále moc nedařilo, ačkoliv už se záchvěvy objevovaly. Kluci se na jednom hřišti rozjeli normálně, na druhém to bylo pomalejší a zejména jsme nedokázali proměňovat šance, které často končily střelou do brankaře. Budeme muset více pracovat na usměrňování střel. Druhým bodem je stále ono zvětšení prostoru při nabíhání a roztažení hry, když útočíme.

Vlastně bych chtěl pochválit naše rodiče, hlavně ve srovnání s utkáním, které se hrálo před námi a kde se z tribuny jiskřilo nehezky. Nicméně chci ještě připomenout utkání se Slavií ve středu, kdy kluky velmi povzbudilo a změnilo obraz hry, povzbuzování kluků z jiného ročníku. Našim dětem se prý začalo hrát mnohem lépe a jakoby jim vlilo čerstvou krev do žil. My děláme až příliš komorní atmosféru a pokud chceme klukům zápasy vyhezčit a dokonce zvednout jejich výkon, bylo by super si stoupnout pohromadě někam mezi hřiště opravdicky fandit. osm až dvanáct hlasů umí udělat opravdu hezkou atmosféru. Zkusme to v dalším zápase a věřím, že to na dětech zase bude vidět.

Řepy
V Řepích se hrálo vyrovnané utkání. Náš střední hráč už byl většinou ve středu hry, tak nám neprocházely kolmé přihrávky. Na mém hřišti byla dalším výrazným pozitivem bojovnost. Kluci se snažili a rozhodně soupeře fyzicky přehrávali. Problémem dnes bylo propadání obránců a přicházející přihrávky za obranu vzduchem, jen díky špatnému zakončení soupeře nám z toho moc gólů nedal. Dále jsme klasicky bojovali s roztažením hry, což vedlo k dalším zbytečným soubojům, takže hra byla spíš přetlačovaná než kombinační.

Bohužel na druhém hřišti jsme dostali pár branek potom, co Honzovi vykopli míč z rukou a trenér soupeře, který měl dané utkání řídit, to neřešil s nějakým prudce inteligentním odůvodněním. Toto vedlo k narušení naší psychiky a kluci po dvou vyrovnaných zápasech trochu odpadli a nechali se ve třetí části výrazně přehrát. Reagovali jsme prohozením týmů, ale kluci už byli psychicky zlomení, tak se jim pak už nevedlo. Snad je výsledková porážka posílí do budoucna. Hlavně se nesmí nechat rozhodit nějakým nespravedlivým rozhodnutím.

Abych taky někoho vyzvedl. Z mého týmu musím jmenovat Jonáše za několik gólů z větší vzdálenosti, konečně se nebojí vystřelit, ještě vydržet ve snažení celý zápas. Pak taky Vojtu Smetanu za úspěšné obcházení hráčů soupeře, tam by to příště chtělo po zvládnuté kličce rozehrávat do volného prostoru na spoluhráče než se pouštět do dalších kliček prostředkem, což dost zpomalovalo hru a soupeř se tak stíhal vracet.

Zápasy:

FK Viktoria Žižkov - FC Tempo Praha
Sokol Řepy - FC Tempo Praha