FC Tempo Praha

U17: Šest branek v Trutnově

6.11.2017 10:11   Jaroslav Teplan  

Tempáci proti kvalitnímu soupeři předvedli vysokou produktivitu.

V sobotu jsme po brzkém vstávání zajížděli k utkání do Trutnova, kde jsme věděli, že nás nečeká jednoduchý soupeř a zároveň jsme chtěli ukončit sérii dvou prohraných zápasů v řadě.

V prvních deseti minutách byl soupeř fotbalovější, více držel míč na svých kopačkách, ale do střeleckých pozic se výrazně nedostával. Problémy nám především dělali dlouhé diagonální míče, na které jsme nedokázali včas reagovat, a soupeř tak měl prostor po stranách hřiště. Poté jsme převzali iniciativu utkání do vlastních rukou my. Nejdříve se prosadil Pytlíček, který zužitkoval odražený míč od obránců. V dalších minutách se nám nepodařilo proměnit několik slibných střeleckých příležitostí. Ke konci poločasu se nám podařilo vstřelit tři slepené branky, když se postupně trefili Trajhan, Sedlář a Jakub Havlíček. Do kabiny jsme tak šli se čtyřbrankovým vedením.

Do druhého poločasu jsme vstoupili velice vlažně, a soupeř se tak začal více osmělovat. Vzadu začal hrát na velké riziko a snažil se s výsledkem zápasu ještě něco provést. Několik jeho slibných situací skončilo těsně vedle naší branky nebo Pešek vše spolehlivě pokryl. Několik slibných šancí jsme neproměnili ani my. Největší šancí vstřelit pátou branku a utnout odpor soupeře měl Hudák, který nádherně obešel brankáře hostí, ale bohužel netrefil prázdnou branku. Nakonec se nám podařilo ještě vstřelit dvě branky, když se trefili Sedlář a Trojan. Soupeř už pouze korigoval a mohli jsme se radovat z vítězství 6:1.

V zápase mi chyběla větší aktivita od hráčů hrát a nabízet se pro míč. Několikrát jsme zbytečnými odkopy darovali soupeři míč a stálo nás spoustu sil ho opět získat. Soupeř několikrát zahrozil především ze stran hřiště, ale v koncovce nedokázal být tak produktivní jako my. Soupeř měl svoji kvalitu, a proto jsme rádi, že se nám podařil takový výsledek.

Zápasy:

MFK Trutnov - FC Tempo Praha 1:6 (0:4)