FC Tempo Praha

U10: Výhry nad Spartou a Střešovicemi

7.11.2017 8:57   Antonín Plachý  

Ve hře se začíná objevovat záměrná kombinace.

V neděli si kluci užili jak vítězství nad Spartou tak nad Střešovicemi. Při pozorném sledování bylo vidět, že to již ale nebyl jen souhrn individuálních výkonů, ale že se mnohem častěji objevila záměrná kombinace. Snad jsme tím tedy začali novou etapu, kdy se bude kombinační fotbal objevovat častěji, ale přesto ještě nechceme, aby se z toho stal fotbal dospělých, na jeden dva doteky, v dětském provedení plný ukvapené snahy. Dovednost přejít přes jednoho či více protihráčů je stále ještě preferovaná, jen bychom ji postupně rádi mnohem častěji doplňovali kombinací než doposud. 
Stále je před námi výzva umísťovat střely do volných míst v brance a více zapracovat na výměně míst při nabíhání. Je toho samozřejmě mnohem více:-).

Rád bych poděkoval za příjemnou atmosféru, zejména na konci utkání, kdy si všechny děti (včetně těch sparťanských, které prohrály poslední čtvrtku o osm gólů) užili dlouhotrvajícího potlesku všech diváků i trenérů. To byl krásný moment. Třeba to příště dovedeme doprovodit i tím, že alespoň chvílemi zazní i hromadné skandování "Tempo do toho". I bez bubnu a vlajek to kluky určitě povzbudí k ještě lepšímu výkonu. Po utkání se Slavií si ten fandící moment mladších kluků hrozně pochvalovali.

Jen zmínku k úspěchu dvou týmů na turnaji v Kochánkách, 6. a 8. místo se nemusí zdát fantastické, ale měli jsme dva týmy, což znamená rozklad sil, a za námi zůstaly týmy jako Viktorka Plzeň, Pardubice, Kladno, Ústí, atd. Užili jsme si i silně obsazené skupiny, kde jsme jen se smůlou nepostoupili z prvního místa a hrát o medaile by zase klukům asi vtisklo jinou motivaci. Nicméně myslím, že je turnaj bavil i přes zimu a trochu rozdrncaný terén, který fotbalovosti spíše vadil.

Zápasy:

FC Tempo Praha - AC Sparta Praha
FC Tempo Praha - SK Střešovice 1911