FC Tempo Praha

U12: S Táborskem a Kolovraty

8.11.2017 9:13   Dominik Kadlec  

Po první třetině s Táborskem mělo být rozhodnuto, ale chybělo lepší zakončení.

Táborsko 
Do zápasu s Táborskem jsme vstoupili dobře, byli jsme aktivní s míčem a také jsme dobře napadali soupeřovu rozehru. Hra se tak po většinu času odehrávala na soupeřově polovině. Naše převaha vedla i k šancím, leč většina jich zůstala neproměněna. Většinou se jednalo o nájezdy na brankáře z různých pozic, kdy se bohužel kluci dostali s míčem k brankáři příliš blízko a střelou ho už jen trefili. Nutno podotknout, že brankář soupeře byl velmi dobře rostlý a také mentálně vyspělý, v brance působil jistě a nebál se hrát ani venku z branky. Zde byl položen základní kámen výsledku 3:6, protože kdybychom vedli v polovině utkání o 5 branek, tak jsme si už výsledek zřejmě pohlídali.

Během druhé třetiny se hra vyrovnávala a převahu začínal získávat soupeř, škoda, že jsme v této třetině nedokázali více zakončovat a polevili jsme, protože v brance byl slabší brankář. Nutno říct, že jsme soupeře dostali do hry zbytečnými ztrátami míče při rozehrávce. Na druhou stranu, chceme po klucích teď více spolupráce a více přihrávek, o to se kluci snažili a bohužel i s tím přicházely nepřesnosti a ztráty míčů. Musíme v tréninku pomocí pozičních her a bagovek pracovat na přesnosti a kvalitě přihrávky a převzetí míče, to vše souvisí s orientací v prostoru pod tlakem soupeře.

Hra ve třetí třetině už byla hodně nahoru dolů se šancemi na obou stranách, ale góly padaly jen do naší branky asi i díky tomu, že se do branky vrátil brankář z první třetiny. Nicméně i ten se dal překonat, pokud bychom měli lepší mušku.

Kolovraty
Kolovraty našim klukům nekladly velký odpor, a tak po chvíli byla ve vzduchu jen otázka, kolik to bude. Kluci hráli naplno celý zápas a snažili se dát co nejvíce branek. To je správný přístup k takovému utkání.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC MAS Táborsko 3:6 (3:3)
FC Tempo Praha D - Sokol Kolovraty B 20:1 (8:0)