FC Tempo Praha

Muži A: Bláha dvěma góly srovnal

12.11.2017 22:43   Petr Vanko  

Tempo bylo Třeboradicím, lídru soutěže, více než vyrovnaným soupeřem a dokázalo smazat dvoubrankovou ztrátu.

Na umělé trávě jsme za větrného počasí přivítali lídrasoutěže Třeboradice. Kdo nepřišel, tak mohl jedině litovat, protože od začátku sebylo na co dívat a oba týmy rozhodně nenudily. 

Začátek byl pro náš tým jako zezlého snu. Naše nově složená obrana nedostala příliš času se zadaptovat asoupeř nás hned tvrdě trestal. Centr z levé strany hned ve druhé minutě a nikýmnehlídaný Viktorin uklízí míč za tyč - 0:1. Za dvě minuty pro změnu centr zpravé strany a samotný Kadlec tři metry před Pacovským skóruje hlavou s pomocítyče - 0:2. Když se v 10. minutě po dlouhém autovém vhození uvolnil Viktorin a zbezprostřední blízkosti mířil na Pacovského, tak se mohlo jednat o hřebíček donaší rakve, ale náš brankář na něj vyzrál a obraz hry se začal měnit.

Od 20.minuty jsme soupeře začali přehrávat a ještě do poločasu jsme stihli vyrovnat.Pojďme ale postupně. Pěknou kombinaci zakončil Perl přihrávkou pod sebe,Vltavský jde sám, zezadu je faulován Viktorinem, náš padající hráč zakončuje,ale jasná penalta se nepíská. Oblouček Freie pak likviduje Bartalský a dalšínedovolený zákrok v pokutovém území na Freie už konečně znamená penaltu, kvůlikteré ani hosté neprotestují. Jasný faul trestá Bláha přesnou střelou - 1:2. Podlouhém autovém vhazování Kaliny hosty na poslední chvíli zachraňuje Bartalskýpřed Geisslerem, odvrácený míč si bere Bláha, narazí si se Šmídkem a krásnésólo středem obrany zakončuje kolem Bartalského přesně, nádherná branka znamenávyrovnání - 2:2.

A nemusí zůstat jen u toho. Frei se hezky uvolňuje, Bartalskýale svůj tým jistě drží. Střela Šmídka ze střední vzdálenosti končí také v jehorukavicích a když v poslední minutě před polovinou přihrávka Jandy nikohonenachází a proletí pokutovým územím, odchází oba týmy do kabin za nerozhodnéhostavu. Hosté se ještě zlobili, že Schwank po rohovém kopu zahrál rukou, ale po pěti shlédnutích jsem ji na záznamu neodhalil a pokud skutečně byla, tak obě rucebyly přímo u těla.

Druhá polovina nabídla neméně zajímavou podívanou. Grznár zpřímého kopu sestřelil Vltavského přímou ranou do hlavy a my jsme našehospoluhráče pomstili dvěma tutovkami, které však v síti neskončily. Nejprve sepo autovém vhazování dobře zorientoval Frei, v malém vápně našel nabíhajícíhoKalinu, který však v obrovské ložence promáchl. Pak se za obranou uvolnil Frei,vtipným obloučkem překonal Bartalského, ale jeho i Třeboradice zachránilobřevno. Pak se zase osmělili hosté, ale střela Kadlece skončila téměř upraporku a Junek se k zakončení nedostal, protože Pacovský byl u míčevčas. V závěru se hrálo nahoru-dolů, oba týmy chtěly vyhrát, ale našedobře rozběhlé brejky jsme zbrkle zmařili sami a naopak centrované míčeTřeboradic odvrátila již dobře hrající obrana. Body se tak asi zaslouženědělily.

Petr Vanko (Tempo): "Zápas velmi vysoké úrovně a opětcelý tým jen chválím. Na začátku jsme si trochu vybrali daň za absence v obraně,ale pak už kluci hráli velice dobře. Chvilkami jsme soupeře dokázali přehrát avytvořit si šance, chvilkami naopak Třeboradice prokazovaly své kvality. Bodurčitě bereme, protože jsme hráli s lídrem soutěže a věřím, že poslední zápas sVršovicemi odmakáme stejně jako celý podzim a budeme se chtít rozloučitvýhrou."

Jiří Tesař (Třeboradice): "Utkání skončilo remízou, asi spravedlivou. Soupeř byl velice kvalitní. Myslím, že to byl velice dobrý fotbal nahoru, dolů, z obou stran. Paradoxně nám ublížilo rychlé vedení, kdy jsme v páté minutě vedli 2:0. Pak jsme si vybrali dvacet minut uspokojení, byli jsme tím výsledkem uspokojeni a góly nám ublížily. Po hloupém faulu ve vápně přišla jasná penalta, a pak po chybě v obraně prošel šikovný hráč a bylo vyrovnáno. Ve druhém poločase si myslím, že jsme si trošku zasloužili víc my přidat tu branku, měli jsme víc šancí, i když soupeř dal břevno. Jinak jsme nehráli optimálně, ale proti kvalitnímu soupeři jsme neprohráli. Vzhledem k vývoji tohoto zápasu je asi remíza spravedlivá."

Nejlepší hráč Tempa: Dan Bláha
Nejlepší hráč Třeboradic: Pavel Grznár
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Dan Bláha (Tempo)

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Třeboradice 2:2 (2:2) Video ze zápasu