FC Tempo Praha

Muži B: Místo Martina na koni Xaverov

16.11.2017 11:36   Patrik Baroch  

Benfika utrpěla druhou prohru v řadě.

11. listopadu, na svátek Martina, na Tempo nepřijel svatý Martin na bílém koni a nepřivezl s sebou sníh. Nýbrž přijel Xaverov, na koně se sice dostal, ale o tom později, a kromě ukrutné zimy s sebou přivezl pár horkokrevných ultras, jejichž zápal pro hru (a zjevně i pro alkohol) je ohromný. Kromě zápalu pro fotbal, zapálili i nějakou pyrotechniku a zpátky domů si pravděpodobně odvezli i zápal plic.

Teď už ale k zápasu. Ten se udál mezi celky postavenými vysoko v tabulce. My okupovali příčku druhou, Xaverov čtvrtou, a tak jsme chtěli potvrdit roli mírného favorita. A hned ve třetí minutě se nám podařilo jít do vedení, kdy se po pěkné akci trefil Sedlář. Pak ale postupně přebíral otěže zápasu soupeř, a dostával se tak na zmíněného koně. Ve dvacáté minutě Xaverov srovnal a měl zřejmě více ze zápasu. My nedokázali být nijak více nebezpeční, alespoň ne herně - Jindra jinak soupeře ohrožoval víceméně celý zápas. A tak se za nerozhodnutého stavu 1:1 šlo do kabin.

Ve druhé půli už nás Xaverov přehrával úplně. A přestože jsme po brance na 1:2 ještě dokázali zareagovat, na další trefu už jsme jinak než Jindrovou žlutou kartou (která vzhledem ke stylu, jakým hrál, přišla dost pozdě). V závěru xaverovští skórovali ještě jednou, čímž udali finální výsledek zápasu - 4:2 v náš neprospěch.

Nám nezbývá, než dobře potrénovat a v zápase, uzavírajícím podzimní část sezony, proti Braníku napravit poslední výsledky i výkony a udržet se na pěkné druhé pozici v tabulce.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - SC Xaverov Horní Počernice 2:4 (1:1)