FC Tempo Praha

Muži A: Znovu nezvládnutý úvod zápasu

19.11.2017 22:29   Martin Vanko  

Proti Vršovicím se již skóre otočit nepodařilo a prohra na závěr povedeného podzimu mrzí.

FC Tempo Praha - SK Union Vršovice 1:3 FC Tempo Praha - SK Union Vršovice 1:3
V posledním kole podzimní části jsme na domácím hřišti uvítali Union Vršovice. Soupeře jsme již v této sezóně potkali v poháru a postoupili přes něj do dalšího kola. Od pohárového měření sil už ovšem uteklo hodně času a náš soupeř chytil v závěru podzimu vynikající formu, kdy se mu dařilo sbírat body a odskočit ze sestupového pásma. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého.

Bohužel start utkání kopíroval předchozí měření sil s Třeboradicemi a opět jsme soupeři dovolili dát dva rychlé góly v úvodu zápasu. Podobně jako v minulém zápase i nyní padly góly po naší lehkovážně hře dozadu, kdy jsme byli daleko od hráčů a Vršovice nabídnutého prostoru naplno využily. Na rozdíl od minulého týdne jsme bohužel nedokázali ihned nastartovat tempo zápasu na potřebnou úroveň, abychom mohli do poločasu snížit. Sice jsme více drželi míč, ale kombinace nebyla tak přímočará a gólových situací jsme si příliš nevytvořili. Přesto jsme po hezké akci z křídelního prostoru dokázali snížit Davidem Perlem na 1:2.

Ve druhé půli jsme věřili, že můžeme zápas otočit, ale opět jsme sami sebe potopili laxností v bránění. Po přímém kopu z půlky hřiště jsme nezachytili náběhy útočících hráčů a zcela volný soupeř zvýšil na 1:3. V závěru jsme se dostali konečně ke hře, kterou bychom chtěli předvádět a vytvářeli si brankové příležitosti po akcích z křídla. Žádnou z nich jsme ovšem díky brankáři i obětavé hře soupeře nedotáhli do konce a výsledek zůstal nezměněný.

Martin Vanko (Tempo): "Dvakrát za sebou doma prohrávat po deseti minutách 0:2 určitě není začátek, který bychom chtěli ještě někdy v sezóně opakovat. Vršovice chtěly hrát poctivě dozadu a využívat brejky, takže jsme jim naší lehkovážností umožnili ideální scénář zápasu. V dalším průběhu naše hra směrem dopředu neměla takovou lehkost jako v minulých střetnutích a definitivně jsme si naději na dobrý výsledek podřezali opět lacinou třetí brankou. V závěru zápasu jsme si sice vytvářeli gólové šance, ale na bodový zisk to již bylo málo."

Jaromír Tomaides (Vršovice): "Co k tomu mám říct, vyhráli jsme a poprvé za tuto sezónu jsme vstřelili tři branky. Závěr podzimu se nám podařil na výbornou a já věřil, že se to někdy musí zlomit v náš prospěch, protože jsme nehráli špatně, ale chyběly body. Máme jich nyní dvacet a to je pro nás zlatý, takže na závěr velká spokojenost."

Nejlepší hráč Tempa: Filip Šmídek
Nejlepší hráč Vršovic: Martin Minařík
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Lukáš Bártek (Vršovice)

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Union Vršovice 1:3 (1:2) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:57)