FC Tempo Praha

U13: Náročný týden vyšel tak napůl

21.11.2017 22:23   Libor Koller  

Tempáci odehráli poslední mistrák na Aritmě, ale také halové Mistrovství České republiky.

Aritma
V úterním utkání proti Aritmě jsme museli udělat čtyři změny. Ti, co naskočili, tak byli v zápase hodně vidět. V brance Vesy svou rozehrávkou rychle zakládal protiútoky, Kyši rychlostí a bojovností soupeře nešetřil. Deny ve středu dobře doplňoval Lucku, která patřila k nejlepším na hřišti. Výkon celého týmu byl o poznání lepší než na SKP. Rychlou hrou jsme se dostávali před branku Aritmy a opravdu tam bylo "chtění" zakončit akce gólem. Napadali jsme hned po ztrátě míče, a tak se domácí těžko dostávali od své branky. Na to, kolik jsme si vytvořili zakončení, tak mělo být vstřelených branek daleko více. Jsem rád, že jsme poslední utkání zvládli hlavně herně a napravili předešlé "chrápání" na jihu Čech.

Běchovičtí sršni
Druhé mužstvo proti Běchovicím vybojovalo utrápenou výhru. První poločas jsme se snažili hrát fotbal. Aktivitou jsme se dostávali před branku Sršňů, ale důrazné zakončení nám chybělo. O střely z větší vzdálenosti jsme se ani nepokoušeli, i když hřiště bylo mokré a každá takováto střela by byla hodně nebezpečná. Druhá půle už byla jen "kopaná". Přizpůsobili jsme se hostům, kteří hráli systém "pružina". Jen nákop dopředu a tam to dokopat směr branka. Běchovice to docela mydlily, a tak si po konci utkání asi všichni naši oddychli.

Turnaj Motorlet
Sobotní turnaj na Motorletu byl velmi kvalitně obsazen. Sparta, Slavia, Bohemka, Žižkov, Poprad, atd. Vzhledem k tomu, že jsme točili ve hře čtyři brankáře a hráče, kteří hrají pražskou soutěž a nejsou moc zvyklí na rychlost hry, co se zde odehrávala, tak jsme herně nepropadli. Jediná Slavia nás přehrála vyšším rozdílem. Jinak to končilo vše těsně o branku vítězně nebo prohrou. Herně tam bylo hodně dobrých věcí, ale problém jsme měli s větší agresivitou. Taková zdravá naštvanost nám více chyběla. Celkový dojem byl pozitivní v tom, že se můžeme rovnat konkurenci i s širším spektrem hráčů.

Halové MČR
Neděle byla z naší strany nepovedená. Přikládám to i únavě ze soboty. Na halu se kluci těšili, ale hned první zápas nám Bohemka ukázala, jak se hraje v hale. Všude jsme byli pozdě, scházel nám pohyb, agresivita a pozornost v osobních soubojích. Tohle nás provázelo po celý turnaj. Probrání přišlo v posledním utkání proti Spartě, ale to už bylo pozdě. Hodně znát byla hlavně agresivita soupeřů a chtít hrát bez míče. Tohle je základ a bez těchto věcí opravdu nejde uspět!

Zápasy:

SK Aritma Praha - FC Tempo Praha 2:9 (1:5)
FC Tempo Praha C - Běchovičtí Sršni 3:2 (2:1)