FC Tempo Praha

U17: Devět branek na Vyšehradě

23.11.2017 9:14   Michal Netušil  

Tempo se vyhouplo zpátky do čela divizní tabulky.

Povzbuzeni výhrou nad Meteorem jsme přijeli na hřiště Vyšehradu potvrdit výhru z minulého týdne a mysleli jsme si, že nás nečeká lehké utkání. Obraz hry byl ale od prvních minut jednoznačně v naší režii a jednoznačně jsme vyhráli vysokým rozdílem.

Do zápasu jsme vstoupili nad očekávání dobře. Domácí Vyšehrad jsme zatlačili na vlastní polovinu a úvodní tlak jsme zúročili v brzké vedení. Už v 5. minutě se dostal na pravé straně k míči Hrachovský a centrovaný míč skončil v brance. Ujali jsme se vedení 0:1. I nadále jsme snažili tlačit před soupeřovu branku, ale chybělo nám více klidu ve finální fázi. Až ve 21. minutě jsme přidali druhou branku. Rozehráli jsme rychle rohový kop nakrátko. Pytlíček se prodral až do vápna, kde našel dobře nabíhajícího Tomáše Havlíčka, který neměl problém zblízka překonat domácího brankáře - 0:2.

I nadále jsme hráli zodpovědně dozadu a většinu domácích akcí jsme utli už v jejich začátcích. Do poločasu jsme přidali ještě dvě branky, o které se postarali Pytlíček a Jakub Havlíček. Ten dal gól přímo z rohu. Do šaten jsme šli za příznivého stavu 0:4.

Ve druhém poločase se tempo hry zvolnilo. Hrálo se hodně ve středu hřiště a většinu našich akcí jsme si vytvářeli hlavně z brejkových situací. Spoustu šancí jsme nedokázali proměnit v góly, ale i tak se nám podařilo vstřelit pět branek za druhý poločas. O branky se postarali Sedlář, Pytlíček a dva góly dal Trojan. Jednu branku si dali domácí sami. Konečné skóre se zastavilo na světelné tabuli na stavu 0:9.

Pro domácí to byla určitě velká rána, ale náš výkon jim nedovolil nic. Dobře jsme pracovali směrem dozadu a naopak jsme byli velmi produktivní směrem dopředu. Zaslouženě jsme si odvezli tři body a vyhoupli jsme se opět na první příčku v tabulce. V posledním zápase budeme chtít vyhrát, abychom přezimovali jako vedoucí tým soutěže.

Zápasy:

FK Slavoj Vyšehrad B - FC Tempo Praha 0:9 (0:4)