FC Tempo Praha

U12: První mrazivá výhra

4.12.2017 14:27   Dominik Kadlec  

Tempo v přípravě o jeden gól přetlačilo kluky z Chomutova.

V neděli jsme za prvních mrazů změřily síly s Chomutovem, který hraje jinou skupinu žákovské ligy. Hráli jsme "ligových" 3x30 minut. 

Myslím si, že zápas dokázal fanoušky zahřát, soupeř se, stejně jako my, snažil hrát po zemi s individuálními akcemi a přihrávkami. Utkání bylo v poli velmi vyrovnané, první třetina byla taková oťukávací, moc šancí nepřinesla ani na jedné straně. Od druhé třetiny už bylo vidět šancí více, nejdříve hrozili naši kluci, poté Chomutov mohl přetáhnout vedení na svou stranu a nakonec vyrovnaný zápas rozhodla poslední desetiminutovka, kdy kluci vstřelili dvě branky a soupeř již jen korigoval na 5:4.

Pochvalu si kluci zaslouží za to, že v několika pasážích se již nehnali bezhlavě dopředu přes přehuštěný prostor, ale udrželi kombinací míč na svých kopačkách a snažili se si situaci připravit, otočením ze strany na stranu. Několikrát také byla vidět snaha středových hráčů převzít míč vpřed do volného prostoru a nebýt jen sklepávačem. Celkově se kluci teď učí vyhodnocovat, když je vhodné hrát přihrávky na jeden, dva doteky, a kdy je zase lepší míč přidržet pro sebe. Vypůjčím si k tomu obsah jednoho ze slidů, který byl k vidění v prezentaci profesionálních trenérů svazu a reprezentace Vorlického s Daňkem na setkání sportovních středisek mládeže v Nymburce minulý týden.

"Zrychli, dávej to, záda, z jedné, teď!
Proč? Protože, se přece musí naučit hrát pod tlakem!
O 10 let později………
Kam spěcháš? Klid, nezbavuj se toho! Kdo tě tohle naučil? "

Musíme kluky učit v tréninku a nechávat vybrat v zápase, jestli je zrovna dobré míč přidržet či zahrát akci z jedné. Když se podíváme na velký fotbal dospělých, tak se také nedá říct, že by hráči hráli buď jen na jeden dotek a nebo to naopak jen tahali individuálně.

Zápasy:

FC Tempo Praha - Junior Chomutov 5:4 (:)