FC Tempo Praha

Tempáci pomáhali v dětském domově

20.12.2017 21:53   Sylva Lingová   Šárka Jiráková  

Tyto akce by se neměly konat pouze před Vánoci, ale i v průběhu roku.

V sobotu 9. prosince se hráči ročníku 2003 a velká část jejich rodičů vydali do dětského domova poblíž Votic. Tito reprezentanti klubu vezli dárky od všech hodných dárců z řad dětí a rodičů Tempa. 

Tempáci pomáhali v dětském domově Tempáci pomáhali v dětském domově
 Po příjezdu se nám dostalo vřelého přivítání. Prohlédli jsme si celý dětský domov, seznámili se s dětmi a vyslechli si jejich příběhy. Kluci mohli slyšet o dětech, které nemají zrovna šťastné dětství, o dětech, které v dnešní době vyrůstají bez rodičů, bez základních potřeb a bez věcí, které my bereme se samozřejmostí. Po prohlídce proběhlo na hřišti sportovní odpoledne. Naši kluci se předvedli jako zkušení asistenti a připravili pro děti z domova spoustu zajímavých fotbalových soutěží. Ty pak procházely různými sportovními  stanovišti a vyzkoušely si zrovna taková cvičení, jaká pro ně denně připravují naši trenéři. Zakončením sportovní akce byl vzájemný zápas, který pro zvědavce skončil prohrou Tempáků 1:3.

Díky slečnám z řad rodinných příslušníků Tempa se dostalo i na holky. Společně si šly zatancovat a užít si odpoledne po holčičím. Odměnou nám pak byla dětmi  připravená svačina s domácími buchtami a teplý čaj. Před odjezdem zpět do Prahy předal trenér s hráči dětem přivezené dárky. Bylo opravdu úžasné pozorovat obrovskou radost a rozzářené dětské oči při vybalování plyšáků, míčů, stavebnic a dalších dárečků. A díky Vám jich byla opravdu hromada. Část jich byla předána ihned a na zbytek se děti těší od Ježíška.

Šéftrenér mládeže Jaroslav Teplan: "Mám obrovskou radost, že se naší tempácké rodině podařilo opět sjednotit a tentokrát pomoci dětem, které ji opravdu potřebují. Tyto akce by se neměly konat pouze před Vánoci, ale i v průběhu roku. Děti udělá šťastné už jen to, že se jim dokáže někdo věnovat a vytáhne je z jejich denního stereotypu. Naši kluci si zase uvědomí, že ne vše, co pro ně rodiče dělají, je samozřejmost (telefony, míče, atd.). Všichni jsme odjížděli se silnými zážitky a emocemi."

Tímto bychom chtěli poděkovat všem, kteří nějak přispěli. Děkujeme!!!

Za 2003 a děti z DD přejeme pohodové Vánoce a co nejvíce splněných přání.

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:50)