FC Tempo Praha

Jaroslav Teplan trenérem roku FAČR

7.1.2018 23:34   redakce  

Šéftrenér mládeže a trenér kategorie U15 byl vyhlášen na Galavečeru Grassroots fotbalu žákovským trenérem roku 2017.

Obrovského ocenění se dočkal šéftrenér mládeže Tempa a trenér kategorie U15 Jaroslav Teplan. V tradiční anketě Fotbalové asociace České republiky byl na 16. Galavečeru Grassroots fotbalu na pražském Žofíně společně s Jiřím Kovárníkem z Pardubic vyhlášen nejlepším trenérem v žákovské kategorii za rok 2017.

Jaroslav Teplan trenérem roku 2017 v kategorii žáků a přípravek Jaroslav Teplan trenérem roku 2017 v kategorii žáků a přípravek
 "Stále se mi tomu nechce moc věřit," přiznává oceněný Jaroslav Teplan. "Ale neberu to jako osobní odměnu, ale jako odměnu pro celý klub, který se každým rokem výrazně posouvá dopředu. Začínáme být víc a víc sledovaným klubem z hlediska výchovy dětí a ocenění beru jako pochvalu za odváděnou práci všech lidí na Tempu. Společně táhneme za jeden provaz a pak se můžeme radovat ze všech maličkostí, které nám fotbal přináší," dodává skromně.

Jaroslav Teplan přišel na Tempo v lednu 2014. V úvodním roce a půl pozvedl herně i výsledkově trápící se ročník 2000. Nyní již třetím rokem vede ročník 2003, ve kterém po odchodu řady opor do větších klubů hráče individuálně posunul a v letošní sezóně se to začalo projevovat i na výsledcích. Jako šéftrenér se zasloužil o sjednocení koncepce a filozofie napříč celým klubem, zlepšil interní vzdělávání trenérů a vzájemnou komunikaci a rovněž působí na ZŠ Jitřní, kde funguje rozšířená výuka tělocviku pro mnoho našich hráčů.

Jaroslav Teplan trenérem roku 2017 v kategorii žáků a přípravek Jaroslav Teplan trenérem roku 2017 v kategorii žáků a přípravek
"Máme pochopitelně obrovskou radost a Jardovi upřímně gratulujeme. Ceníme si způsobu jeho práce a toho, že se před lety rozhodl přijít na Tempo. Jarda podstatnou měrou přispěl k rozvoji klubu a je jednou z klíčových osob pro jeho současné fungování. Není pochyb, že mu cena za odbornost, mimořádné nasazení a fotbalové i lidské vedení kluků plně náleží," říká předseda klubu Jiří Trunečka. "Pro Tempo je toto prestižní ocenění skvělou reklamou a pro všechny malé Tempáky i jejich rodiče může být dalším signálem, že trenérské vedení je u nás na té nejvyšší úrovni. Ostatně jedním z výsledků Jardova působení je i kvalita celého trenérského týmu Tempa. Pro Jardu a jeho kolegy a kamarády pak může být ocenění dobrou motivací do další práce," věří Trunečka.

Záznam 16. Galavečera Grassroots fotbalu odvysílá v úterý 9. ledna ve 20:20 ČT sport. V průběhu týdne pak přineseme na našem webu obsáhlý rozhovor s Jardou Teplanem nejen o této ceně, ale o celé mládeži Tempa.

Osoby:

Jaroslav Teplan

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:14)