FC Tempo Praha

U9: Turnaj Hamr a zápas s Braníkem

16.1.2018 14:53  

O víkendu 13. a 14. ledna jsme se zúčastnili turnaje na Hamru a poté odehráli přátelské utkání s ABC Braník.

Turnaj Hamr
Na turnaji na Hamru nás reprezentoval jeden tým, který si postupně zahrál s týmy z Jesenice, Uhříněvsi, Poděbrad, Hostivaře a Psár. Do turnaje jsme vstoupili ospale a první zápas pozdě reagovali na herní situace. Od druhého zápasu však byl na hřišti jiný tým, který zvládal soupeře přehrát individuálními činnostmi a úspěšně přecházet přes soupeře v soubojích 1 na 1. Poslední utkání toho již měli kluci dost, ale je třeba jim poděkovat za odmakaný zápas.

Z celého turnaje bych se ještě rád zmínil o třetím zápase, kdy jsme prohráli vinou několika gólů ze situací, kdy se soupeřovi útočníci nevraceli a po naší ztrátě míče jsme tak nestíhali dobíhat hráče, kteří byli daleko za naší útočící obranou. Soupeř nás díky tomu sice porazil, je však důležité si uvědomit, že pro naše kluky byl zápas daleko větším přínosem vzhledem k tomu, že naši obránci se také účastnili útočné fáze naší hry, a měli tak možnost řešit útočné herní situace.

ABC Braník
V neděli jsme odehráli přátelské utkání na umělé trávě proti týmu ABC Braník. Klukům se zápas povedl a bylo vidět spoustu úspěšných individuálních akcí zakončených gólem, stejně tak několik akcí, kdy si kluci dokázali skvěle vyměnit míč mezi sebou a přejít tak soupeře i s pomocí nahrávek. Dále budeme intenzivně pracovat na uvolňování se od protihráče a to především při rozehrávce od brankáře, kdy naši kluci hrající vepředu často utíkají spoluhráčům směrem k bráně soupeře, a dostávají se tak do míst na hřišti, kam je jim obtížné nebo spíše nemožné přihrát.

Zápasy:

ABC Braník - FC Tempo Praha