FC Tempo Praha

U8: Háje, Sparta a turnaj v Kostelci

3.2.2018 7:43   Martin Hamada  

Lednový souhrn trenéra Martina Hamady.

Na počátku roku 2018 začala mladší přípravka B trénovat v tělocvičnovém režimu, jak je již zvykem. Letošní zimu máme přesně polovinu tréninků na UMT  a polovinu v tělocvičně. V tělocvičnách se zaměřujeme na všeobecný pohybový rozvoj a ve venkovním prostředí se věnujeme především hře. Venkovní tréninky jsme si obohatili o přátelská utkání s jinými tempáckými týmy - ročníky 2009 i 2011. Týmy byly poskládány tak, aby utkání byla pro kluky hlavně cennou zkušeností.

21. 1. odehrály dva naše týmy na turnaji v Kostelci nad Černými Lesy skvělý turnaj. Jeden tým se umístil na 2. a jeden na 3. místě. Určitě jsme se prezentovali nejlepším fotbalem, který se vyznačoval různorodým řešením herních situací a zaměřením na úspěšné obcházení soupeře i ze složitých situací.

Ke konci ledna se nám v týmu velmi rozmohla marodka. Proto jsme byli schopni sestavit proti Spartě jen jedno hřiště a zároveň děkuji klukům z ročníku 2009 za jejich doplnění - Lukymu, Danovi, Kryštofovi, Nikolasovi a Ondrovi - předvedli statečné výkony, avšak v mnoha situacích jsme se soupeře přehnaně báli a neútočili tak, jak umíme.

Nikdy jsem nechtěl psát články a hodnotit přitom hráče jmenovitě, protentokrát to výjimečně poruším.

Kluci z našeho týmu si proti Spartě vedli porůznu. Místy někteří hráči podnikali velmi hezké útoky, zakončené střelami i góly. V tomto bych chtěl jmenovitě pochválit Oliho, Matěje a Ondru. S Kubou K., Kubou H., Alexem musíme více zapracovat na bojovnosti a důrazu. I přesto jsem rád, že mají kluci ze hry radost a práce s nimi je potěšením. Alexe pochválím za pokrok, který v poslední době udělal. Tomáš těžil úspěšnost především z důrazu, což je dobře a je super, že se "do toho umí opřít", ale ještě si někdy úplně nerozumíme s míčem.

Jak přibývaly minuty zápasu, naše síly naopak ubývaly. Zápas byl pro naše hráče velkým soustem - ale také velkou zkušeností. Video ze zápasu je ke shlédnutí zde: https://youtu.be/qlCsjj7XZbQ

Toho víkendu v neděli odehrál náš druhý tým v krásné hale "Jedenáctka" přátelské utkání proti klukům z Hájů. Video je ke shlédnutí zde: https://youtu.be/i0a_AbeBG0E

Za nasazení musím všechny kluky (Franta, Oli H. Sam, Vojta, Matěj, Fíla a Pepa) opravdu pochválit. Byli u většiny míčů první, byla na nich vidět bojovnost a chuť hrát. Ač trochu přešlý z "nákladu" od Sparty, jsem byl opravdu potěšen z toho, jak kluci hráli. Na hřišti vynikali asi nejvíce Oli a Franta - odhadem z počtu gólů.

Byl bych rád, kdyby rodiče - kteří doufám tento článek čtou - ukázali klukům videa ze zápasů. Ať se kluci na sebe podívají a najdou, co se jim povedlo a v čem je třeba se trochu zlepšit. Sám s nimi u videa ještě mluvit budu, ale bude lepší, když to neuvidí poprvé.

Závěrem děkuji všem rodičům za důvěru i podporu. Náš ročník funguje - troufnu si říct - výborně. Jak po komunikační stránce, tak po stránce podpory jedni druhých. Za to všem patří velké díky. 

Zápasy:

FC Tempo Praha - AC Sparta Praha
FC Háje Jižní Město - FC Tempo Praha