FC Tempo Praha

Muži A: Pět branek Jílovišti

16.2.2018 16:48   Petr Vanko  

Kádr v dalším přípravném utkání úspěšně doplnili čtyři dorostenci.

Na Valentýnský večer jsme si na Tempo pozvali účastníka středočeské I.A třídy TJ Jíloviště.

Na utkání proti soupeři, který vede bývalý kanonýr Horst Siegl, jsme si do týmu pozvali i několik kluků z dorostu, abychom nemuseli stále řešit problémy s marodkou a naše posily z mládeže zápas zvládly velice dobře. K Honzovi Trojanovi, který u nás působí již od začátku přípravy, se přidali Pavel Caprata, Matyáš Buzek a Vojtěch Hampapa.

Mohli jsme si dovolit takový luxus, že nikdo nehrál celé utkání a byla vidět i mnohem větší chuť vyhrát. Do vedení jsme šli poměrně brzy. Netušil poslal míč za obranu na rozběhnutého Freie, který se zbavil chybujícího obránce a z těžkého úhlu dokázal prostřelit brankáře - 1:0. O čtyři minuty později znovu unikl Frei, brankář jeho střelu vyrazil k Čechovi a ten do prázdné branky zvýšil náš náskok - 2:0. Do poločasu jsme pokračovali v aktivní hře, ale ani na jedné straně se už stav skóre neměnil.

Po prostřídání do druhé poloviny jsme se chvilku hledali a Jíloviště snížilo po pěkné kombinaci na 2:1. Dokonce mohlo být vyrovnáno, ale dalekonosná střela skončila jen na tyči naší branky. Náš náskok narostl po standardních situacích. Vltavský zahrál rohový kop, brankář míč vyrazil jen do tyče a po nepovedené střele Capraty se trefil Geissler - 3:1. Další přímý kop Vltavského si našel Hampapa a jeho hlavička znamenala podtržený úspěšný debut za A tým - 4:1. Hned za minutu jsme přidali poslední branku. Caprata unikl obraně, ještě prostrčil na Vltavského, který obešel brankáře a pak už neměl problém doručit míč do sítě - 5:1. Jíloviště ještě pohrdlo střelou do prázdné branky.

Trenér Petr Vanko: "Oba týmy dneska byly lepší v útočné fázi než v té obranné. My jsme měli trochu více štěstí v koncovce a jsem rád, že jsme v přípravě poprvé vyhráli. Zapojili se i dorostenci a chtěl bych je za výkon i přístup pochválit. V našem projevu bylo mnohem více energie a aktivity než v předchozích zápasech a i když stále trochu bojujeme s obrannou fází, tak bylo vidět zlepšení. Celkově je výsledek pro Jíloviště trochu krutý."

Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Jíloviště 5:1 (2:0)