FC Tempo Praha

U8: Výlet do Ústí nad Labem

19.2.2018 11:41   Martin Hamada  

Malí Tempáci sehráli přípravné utkání v místní akademii.

V sobotu 17.2. čekal přípravku U8 výlet na přátelské utkání do Ústí nad Labem. Výjezdu předcházelo dlouhé plánování, které mimo jiné ukázalo, kdo z rodičům je pravidelným čtenářem týmových stránek. Nicméně většina kluků úspěšně vycestovala. Naše výprava čítala 30 členů!

Železniční znalec Jirka Bejček hned ráno věděl, jak se jmenuje lokomotiva, která soupravu táhne. Místenkový systém Českých drah zamotal hlavu nejednomu cestujícímu - a možná také někteří zahraniční cestující Eurocity začali omdlévat při představě, že s naší Tempáckou výpravou stráví přes hodinu cesty.

Nicméně atmosféra byla příjemná a kluci se pustili ve vlaku do svačin. Skóre = jen jedna zapomenutá čepice, která odcestovala do Hamburku.

V Ústí to již byl fofr. Úkolem bylo rozcvičit se cestou do haly na Střekov. To nebyl problém, když výkop utkání byl za cca 20 min. Tak se šlo svižně. Naši borci byli rozděleni, stejně jako ústečtí, na dvě party - které spolu odehrály vzájemně tři utkání. Kluci měli skvělou diváckou kulisu a bouřlivou podporu rodičů a střídajícího týmu. Atmosféra byla skvělá!

Naše první parta - fotbalově nabitější - odehrála s Ústím nad Labem velmi vyrovnané utkání, ve kterém se již projevovaly individuální i týmové kvality hráčů. Nutno říci, že u fotbalově slabší party se nám tolik nedařilo. Jsme však rádi, že se klukům podařilo vstřelit několik gólů.

Z utkání první party mi utkvěly z naší hry tři momenty - bomba Oliho Ondicy do šibenice a gól Davida Kumbery po dorážce střely Honzy Roubíčka. Také návrat a zabránění skluzem gólu Kuby Proška.

Pochválit bych však chtěl všechny kluky - Pepa Maláček, Matěj Šmíd, Tomík Kroužek, Lukáš Janský, Kuba Prošek, Luky Džadoň - brankář, Honza Roubíček, David Kumbera, Oliver Ondica - za bojovnost. Nasazení bylo vidět v každém souboji. A kdyby Luky Janský bránil tak rychle jako motal hlavu soupeřům kličkami, neměli bychom hráčům kromě chvály co říci - vytknout... A snad kdyby Matěj Šmíd rozehrál více míčů do útoku při snaze co nejrychleji odbránit... Ale to jsou věci, na kterých můžeme ještě při snaze zapracovat - a proto trénujeme!

Druhé partě, jak jsem již zmínil výše, se fotbalově tolik nedařilo. Fotbalově se vyjímali Ondra Brázda - bojovností (také vstřelil většinu gólů) a Alex Brenn technikou. Ostatním klukům nelze upřít bojovnost, ale tempo zápasu bylo dost rychlé. Ke konci již začaly docházet síly a snad nám to Filip Šťástka ještě neomarodí. To, že se klukům tolik nedařilo, nevadí. Budou hrát ještě zápasy, ve kterých by mohli být úspěšní více. Již jeden takový turnaj nás čeká 3.3. s Hájemi a s Braníkem!

Za tým bojovali Ondra Brázda, Sam Kroupa, Šimon Pospíchal, Fíla Šťástka, Kuba Hýbel, Luky Džadoň, Kuba Prošek, Alex Brenn, Ondra Brázda, Vojta Růžička, Matěj Doležal, Fanda Černý.

Co však mrzí, je nekázeň některých kluků. Dva naši borci byli posláni za nevhodné chování do sprch již v půlce posledního utkání. To se potom těžko trénuje fotbal, když je pro kluky těžké i poslechnout trenéra. Kluci nemají ještě věk na to, aby byli plně koncentrovaní po delší dobu - což chápeme. Ovšem s nominacemi na další utkání budeme přihlížet dle individuálních možností.

Nicméně - i cestu zpět jsme zvládli ve zdraví. Bohužel kromě trenéra, po špagetách s kečupem k obědu, nikdo ve vlaku neusnul (bohužel pro ostatní cestující). A tak jsme dorazili v pořádku do Prahy.

Děkujeme trenérovi "Lácovi" Lacinovi z Ústí nad Labem za zajištění zápasu - stejně tak všem hráčům soupeře za super výkony, kdy se některé akce již blížily k anketě o nejlepší gól, za přístup. Už se těšíme na další společné setkání - tentokrát na Tempu.

Zápasy:

FK Ústí nad Labem - FC Tempo Praha