FC Tempo Praha

Muži A: Vítězná generálka

6.3.2018 15:29   Petr Vanko  

Tempo v posledním utkání přípravy zdolalo tým Podolí 2:1.

Generálka na ligovou sezónu se hrála za příznivějšího počasí než v uplynulých dnech a na zápas s Podolím si cestu našlo i více diváků.

Soupeř tak trochu vyčkával, co předvedeme, snažil se zodpovědně bránit a vyrážet do rychlých protiútoků, ale v prvním poločase se hrálo převážně v naší režii. Dlouho jsme ze své aktivity nemohli nic vytěžit, ale pak to přece jen přišlo. Geissler odcentroval na zadní tyč, Frei hlavičkou ještě uvolnil Čecha, který do prázdné branky skóroval - 1:0. Pak se soupeř dostal do ojedinělé akce, ze které byl rohový kop a Schwank si hlavičkou dopravil míč do vlastní sítě - 1:1. Vedení jsme na svou stranu mohli strhnout po průniku Vltavského, ale ač byl držen oběma rukama, tak se penalta nepískala. Stejný hráč pak z přímého kopu orazítkoval břevno, v další šanci jej vychytal Vondrka a když neuspěl ani Barták a Frei s Čechem své možnosti prováhali, tak se šlo do kabin za remízového stavu. I když soupeř nezaznamenal střelu na branku.

Po pauze už byli hosté aktivnější a Pacovský několikrát musel kontrolovat střely letící mimo tyče, nebo sám zasáhnout, ale už jsme neinkasovali. Naopak po akci aktivního Zimmermanna a jeho centru mířil přesně hlavičkující Netušil a vedli jsme 2:1. Bohužel jsme však v aktivitě moc nepokračovali a málo jsme se dostávali za obranu Podolí. Šanci jsme měli prakticky až v závěru, ale Vondrka Trojana vychytal.

Trenér Petr Vanko: "Využili jsme ještě poslední možnost protočit sestavu, protože jsem potřeboval ještě odpověď na některé otazníky v sestavě, ale musím říct, že se mi jich příliš vyřešit nepodařilo. V zápase jsme se trochu přizpůsobili ospalému tempu a byli jsme málo aktivní ve hře za obranu soupeře. Chyběla mi větší dynamika v útočné fázi a tah na branku. Nyní nám zbývá pár dní do prvního mistráku, tak snad všechno vyladíme a zvládneme."

Zápasy:

FC Tempo Praha - AFK Slavoj Podolí Praha 2:1 (1:1)