FC Tempo Praha

U10: Turnaj na Barrandově

11.3.2018 22:49   Antonín Plachý  

Tempáci proti starším klukům nabírali zkušenosti.

Dnes to byl pro kluky na Barrandově hodně poučný den, bohužel poznamenaný tím, že pět kluků tam šlo vlastně po týdnu poprvé na trénink a bylo to znát. Hrálo se sice většinou proti starším klukům, ale to není výmluva. Protože třeba remíza se stejně starými kluky z Kladna nebo poprvé s Admirou, byla opravdu ztráta z naší strany, to byly zápasy, kde jsme soupeře přehrávali a chybělo ... to o něco víc.

Na to, že jsme rozložili síly do dvou týmů se už vůbec nechceme vymlouvat, přestože to je logické mínus. Naši kluci nebyli ani dostatečně pozorní, ani agresivní v soubojích, ani se nedařilo přihrávat a nabíhat do volných míst. Na všech těch věcech musíme intenzivně pracovat, abychom se mohli měřit s o rok staršími kluky v té kvalitě, jaká na Barrandově nyní byla.

Musíme zapracovat na tom, aby brankáři rozehrávali přesněji a častěji přes vytažené hráče soupeře.
Musíme zapracovat na tom, aby nabídka našich kluků byla rychlejší a mnohem očividnější.
Musíme zapracovat na roztažení hřiště, když míč máme, abychom dovedli využít volné prostory.
Musíme zapracovat na nabíhání do volna a za obranu a aby přihrávky opravdu letěly.
Musíme zapracovat na pozornosti, agresivitě i směru kliček do volna.
Musíme zapracovat na zakončení střelou, která bude včas a doletí do branky.
Musíme zapracovat na nás trenérech, abychom dovedli v takhle těžkých zápasech opravdu povzbudit.

Je toho zkrátka dost, co se kluci učí, a vůbec to nebylo tak špatné, jak by se výsledkově zdálo, protože je potřeba připočítat i tu opakovanou těžkost, kterou musí kluci zkousnout, že už zase prohrávají..... některé úseky hry byly výborné a třeba utkání s domácími hned na začátku nebo s Vršovicemi na konci mohli klidně kluci vyhrát, kdyby...

Jsou zápasy, kdy se vítězí a jsou zápasy, kdy se učíme. Snad jsme se tedy dnes naučili zase o něco více, co využijeme příště. I kluci třeba pochopí, že před turnajem či zápasem je třeba jít včas do postele. V dalších týdnech budou soupeři stejně staří a dobře to ukáže, jak si dovedeme poradit se svými lepšími stránkami.