FC Tempo Praha

U19: V hlavní roli rozhodčí

14.3.2018 12:54   Michal Netušil  

Motivace rozhodčích zápasu v Ústí nad Orlicí zůstává opravdu záhadou. Zkazit dětem celou sobotu, proč?

K prvnímu jarnímu soutěžnímu zápasu jsme se vypravili až do Ústí nad Orlicí. Po podzimní výhře jsme si chtěli odvézt tři body i tentokrát. Bohužel proti tomu byli rozhodčí, kteří měli jiné plány a dělali pro to vše. Až do oka bijící výroky sudích ovlivnily celý ráz zápasu. I přes naši snahu vyhrát jsme si odvezli pouze bod za remízu 1:1.

Zápas začal opatrnou hrou obou týmů a bylo vidět hodně nepřesností. Domácí hráli hodně důrazně a zákeřně. Bohužel jsme se s tím nedokázali příliš vyrovnat a nepřispěl k tomu ani hlavní rozhodčí, který nepískl snad jediný faul pro nás. Zato domácí tlačil, co mu síly stačily. Do vedení se dostali domácí po povedeném centru z pravé strany a přesném zakončení - 1:0. Na vyrovnání jsme si museli počkat do samého závěru poločasu, kdy se prosadil Sedlář. Do šaten se šlo za stavu 1:1.

Ve druhém poločase jsme nabádali kluky na to, aby nekomunikovali s rozhodčím a soustředili se na svou hru. Bohužel to nedokázali, protože hlavní rozhodčí měl neuvěřitelná rozhodnutí a kluci ztráceli nervy (ani se jim nedivím). Například nám nepískl jasnou penaltu po ruce nebo několik ofsajdů, které nemohly být klidně o pět metrů. Sice jsme snažili přidat vítěznou branku, ale nedařilo se nám to. Když už jsme se dostali do slibné šance, tak jsme se nedokázali prosadit. Díky tomu skončilo utkání za stavu 1:1. Následovaly penalty, ve kterých jsme selhali, a tak Ústí získalo bod navíc.

Zápasy:

TJ Jiskra Ústí nad Orlicí - FC Tempo Praha 1:1 (1:1), pen. 3:1