FC Tempo Praha

U11: Doma proti Kladnu a Xaverovu

19.3.2018 13:43   David Perl  

Kladno nám předvedlo, že zápasy se rozhodují v prostorech před brankou.

Opět dorazilo mrazivé počasí, ale žádné odložené zápasy jako měl tempácký A-tým nenastaly. Velkou měrou přispěl Vašek Nechvíla, který dokázal i za těžkých podmínek připravit hrací plochu a i hlavně naši kluci jsou držáci. Oba soupeři hlásili na víkend nízké stavy, my se však sešli v parádním počtu 19 hráčů na oba hrací dny. Proti Kladnu jsme tak místo dvou hřišť 7+1 hráli pouze jedno. Rozdělili jsme se tak na dvě party, která se rovnoměrně podělila o celkový hrací čas 3x30 minut.

Zápas to byl pro nás velice poučný. I přes územní převahu se nám nedařilo dostat míč do branky a soupeř byl z každého protiútoku nesmírně nebezpečný a z toho, jak do nich chodili ve sprintu a každý vystřelený míč se snažili dobíhat, bychom si měli vzít příklad a poučit se. Nakonec se první partě přece jenom podařilo dát gól a byla vidět velká úleva. Druhá parta pak dokázala už unavenějšímu soupeři dát branek víc. Celkově jsme ale asi o 5-6 gólů prohráli. S klukama jsme si pak říkali, že je důležité nejvíce zabrat v těch nejdůležitějších prostorech a to jsou právě místa před oběma brankami. Tam se rozhodují zápasy.

O den později k nám zavítal Xaverov. Původní plán dvou hřišť 6+1 se zredukoval na dvě hřiště 5+1. V tomto zápase byla naše převaha ještě výraznější a kluci se ještě více dostávali do prostorů před brankou soupeře a hned v praxi jsme tak mohli zkoušet ty věci, které nám v sobotu dělaly problém. Dobíhání a aktivní výběr místa před brankou. Neustále se snažíme o to, aby čím dál tím více kluci na hřišti komunikovali. Za tu dobu, co hrajete fotbal, už jste dokázali nabrat nějaké zkušenosti a velice dobře "vidíte" hru. Pokud to přenesete na hřiště v podobě toho, že si budete slovně pomáhat, radit, povzbuzovat se, ohromně vám to pomůže.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Kladno
FC Tempo Praha - SC Xaverov Horní Počernice