FC Tempo Praha

U19: Debakl na Dukle

22.3.2018 10:27   Michal Netušil  

Domácí měli zápas pevně pod kontrolou a trestali naše chyby.

V zápase proti Dukle jsme věděli, že domácí budou hodně silní na míči. Klukům jsme hlavně připomínali důležitost obranných činností a doufali jsme, že na malé umělce to přinese úspěch. Bohužel jsme dokázali dobře bránit jen 25 minut. Poté si Dukla otevřela střelnici a nasázela nám osm branek.

Od prvních minut bylo jasné, kdo bude určovat ráz utkání. Byli to domácí hráči, kteří dokázali i pod tlakem dobře kombinovat. I když jsme zaparkovali autobus na hranici velkého vápna a nedovolovali jsme domácím dostávat se do šancí, vydrželo nám to jen 25 minut. To jsme špatně bránili na pravé straně a Dukla toho využila ke vstřelení první branky. Naše koncentrace poté byla na bodu mrazu a domácí toho rychle využili. Do poločasu nám nasázeli další tři branky, a tak bylo o zápase rozhodnuto - 4:0.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivněji a bylo to znát. Snížit jsme mohli hned zkraje poločasu, kdy se do velké šance dostal Trajhan. Bohužel nedokázal překonat domácího brankáře. I nadále jsme se snažili být aktivnější a využít naskytnutých příležitostí. Bohužel nám nebylo souzeno vstřelit branku. Naopak domácí nám nasázeli další čtyři góly, a tak skončil zápas debaklem 8:0.

Musíme si přiznat, že Dukla má obrovskou kvalitu na míči a celý zápas měla pod kontrolou. Moc nám toho nedovolila a navíc jsme jí vítězství ulehčili zbytečnými chybami, kterými jsme jí darovali tři branky takřka zadarmo. Musíme se z toho zápasu poučit. Chyběla mi tam větší touha se stavem zápasu něco udělat, byli jsme málo draví a také jsme prohrávali spoustu osobních soubojů. Doufám, že to příští zápas zlepšíme a uspějeme ve Vlašimi.