FC Tempo Praha

U13: Dobrý rozjezd

27.3.2018 15:09   Libor Koller  

Tempáci vysoko zvítězili nad SKP České Budějovice.

SKP České Budějovice
Po dlouhé zimní přestávce jsme opět naskočili do soutěže. Začátek nás nachytal v nedbalkách a soupeř měl od třetí minuty navrch dvě branky. Stačil jen dlouhý nákop za obranu. Kluci z toho stavu byli jen chvilku mimo. Byla otázka času, kdy to tam začne padat. Výsledek jsme zanedlouho otočili, ale soupeř "kousl" ještě jednou na 3:3 z penalty. Od této chvíle byl na hřišti jeden tým. Branky přibývaly po kolmých přihrávkách a včasném naběhnutí, průnicích po kraji hřiště a zpětné přihrávce. Hodně střeleckých pokusu ze střední vzdálenosti skončilo mimo a nebo je zneškodnil dobře chytající brankař SKP.

Druhá třetina probíhala stejně, jen jsme nebyli dost důrazní při zakončení. Hrálo se na polovině soupeře a o to jsme museli být pozornější směrem dozadu. Postupem času a pod vědomím vyššího náskoku jsme od tohoto upouštěli a chvílemi se zdálo, že si chce každý dát gól. Toho využívala dobře hrající útočná dvojice soupeře.

Třetí třetina byla taková "maková". Tlačili jsme se středem, kde bylo moc hráčů a soupeř chodil do protiútoků. I hláška Johnyho v brance "to jsou úplně zbytečný góly" dokreslila průběh poslední části utkání. Je jen škoda, že ten nedůraz připravil i Šimiho o dalších pět šest gólů, přestože nasázel čtyři. Na první zápas, si myslím, dobrý rozjezd a teď se vrhneme na "rudý koně". Jestli nás neporazí naše nepozornost, tak jim zatopíme.

Xaverov
Utkání na Xaverově začalo naším patnáctiminutovým probouzením, kdy jsme jen koukali a poletovali okolo soupeře jako včelky kolem květu. Po obdržených brankách kluci a Luca zjistili, že soupeř se sám neporazí a začali si více dovolovat individuálně a více spolupracovat. Výsledkem bylo otočení stavu a hodně brankových příležitostí. Motorem tohoto obratu byl čahoun Šeríňu a culíková Lůůůca, která stihla odehrát i dopoledne.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SKP České Budějovice 16:7 (8:3)
SC Xaverov Horní Počernice - FC Tempo Praha 4:6 (:)