FC Tempo Praha

U9: Proti Žižkovu a Kolovratům

13.4.2018 13:37   Pavel Žibrita   Jindřich Vampola  

V zápase se Žižkovem chyběl pohyb, proti Kolovratům si Tempáci s chutí zastříleli.

Žižkov
Ve čtvrtek měli kluci možnost změřit své síly v zápase s Viktorií Žižkov. Do zápasu jsme nevstoupili nejlépe. Největší rozdíl byl především v pohybu, kdy si kluci málo nabíhali. S přibývajícími minutami si kluci zvykli na pohyb soupeře a sami zlepšili svůj pohyb po hřišti, hra se vyrovnala. Ve druhé půli zápasu jsme pak již byli Viktorce herně srovnatelným soupeřem.

Potěšující byla aktivita kluků v soubojích 1na1, kdy se nám často dařilo přecházet soupeře. Chybělo však zvednutí hlavy po kličce, a kluci tak většinou ztratili míč na druhém, či třetím protihráči. Spoustu útočných akcí nám zabrzdilo zpracování míče na místě nebo do protihráče. Nakonec je třeba kluky pochválit za bojovnost a jejich přístup ke hře i za nepříznivého stavu.

Kolovraty
V sobotu kluci odehráli zápas v Kolovratech, kde si s chutí zastříleli. Na jednom hřišti za soupeře hráli kluci ročníků 2010 a 2011, na což jsme zareagovali hrou 3+1. Vlivem menšího počtu hráčů se zlepšil pohyb po hřišti, který by však měl být na stejné úrovni i při hře v "plném počtu". V zápase se nám dařilo přecházet 1na1, a to i díky skvělým dlouhým dotekům při kličkách, díky kterým mohli kluci zrychlit za míčem. Celkově si kluci zápas užili a byli úspěšní v naučených dovednostech z tréninku.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov
Sokol Kolovraty - FC Tempo Praha