FC Tempo Praha

U10: Žižkov, Vyšehrad a Bohemka

19.4.2018 14:20   Antonín Plachý  

Dva víkendové zápasy a středeční předehrávka proti Klokanům.

O víkendu se utkání s Viktorkou a s Vyšehradem neslo víceméně v duchu vyrovnaných zápasů, kde jsme měli na třech hřištích herně mírně navrch. Počet gólů netuším. Nejvyrovnanějším bylo asi utkání proti 07kám Vyšehradu, kde kluky na začátku trochu trápilo to, že soupeř byl fyzicky vyspělejší a kluci to naopak dotlačovali fotbalovostí. Když jsme trochu přeskupili síly z Viktorky, kde jsme na jednom hřišti měli zbytečně výrazněji navrch, tak kluci začali i se staršími hrát prim.

Stále se objevuje ještě první dotek do zastavení a počkání na soupeře, což se se staršími kluky v souboji tělo na tělo zvýrazní. Na čtvrtém hřišti absentovala často kombinace, hlavně kvůli dovednosti přihrát a vidět prostor kolem sebe.  Vývoj je tam zkrátka pomalejší a je to dáno vícero vlivy. Kluci hráli s o rok mladšími vyšehradskými zhruba vyrovnaně, i když přece jen tahali častěji za kratší konec. Zde řešíme zhruba stejné věci jako před rokem či dříve.

Utkání s Bohemkou jsme hráli na třech hřištích, přičemž dvě byla se stejně starými, které bylo velmi vyrovnané a oboustranně ve velkém tempu, i když bylo horko. Zde byli kluci jednou v diskusi, že se jim zdálo, že je někdo fauluje, tahá za ruce, atd. Zkrátka jejich pozornost byla spíše u toho, co se jim děje. Když jsme si to probrali a oni se začali soustředit na hru, tak šel výkon nahoru tak, že pak začali na střídačce říkat, že ta Bohemka už asi nějak nemůže nebo co. Utkání bylo od začátku vyrovnané herně i gólově a kdo nastřílel více jsme neřešili a zápis výsledku nechali ryze na Bohemce, tak ani nevíme, co napsali.

Pro kluky i pro nás to bylo hodně dobré a kluci to mohou oprávněně brát jako vítězství. To proběhlo určitě na třetím hřišti, kde se střídali hráči Bohemky 2009. Tam jsme přeci jen gólově i herně viditelně drželi otěže, i když jsme se tam snažili držet kluky spíše menšího vzrůstu.

Všechna utkání tedy byla velmi přínosná a myslím, že i pro diváky zajímavá.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad
FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov
Bohemians Praha 1905 - FC Tempo Praha